Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

středa 30. ledna 2013

Utrpení zvířat (prý) není racionálním důvodem k tomu, abychom něco dělali s klecovými chovy...


Dle Ministerstva zemědělství prý nejsou "racionální důvody"...

zdroj: zachrana-zvirat.blogspot.cz
Zvíře, dohnané k takovému zoufalství, že se samo mrzačí, není racionální důvod? Zvíře, držené v kleci, která mu nenabízí ani zlomek podmínek, jež nutně potřebuje k životu, není racionální důvod? Zvíře, nelidsky popravené jako pouhý spotřební materiál kvůli módě, není racionální důvod?

Velmi pochybuji, že to Bůh ve Starém zákoně myslel s tím člověkem - opatrovatelem Země, takto... Jak by se na podobné zrůdnosti dívaly východní nauky snad ani netřeba připomínat... Jak se na to díváte Vy?
http://www.ukaztetovlade.cz/

Já jsem samozřejmě podepsal, protože toto může být lhostejné jen lidem, co už ztratili své lidství... Stejně tak by se dalo mluvit o klecových vejcích (která už několik let zásadně nekupuju), chovu zvířat na maso (které jsem velmi významně omezil skoro až k hranici jeho úplnému nekupování), krávy na mléko (kupuju výhradně farmářské či Bio mléko)... a tak (hrůzně) dále...

Pokaždé, když někde výjimečně koupím obyčejné maso (rozuměj ne Bio), tak jsem si vědom toho, že můj nákup způsobuje s velkou pravděpodobností extrémní utrpení, že se v tu chvíli chovám nezodpovědně, že přicházím o část svého lidství... Pokaždé pak virtuálně umývám krev ze svých rukou, s pokorou přijímám roli kata...  Co vy?

odkazy:
http://www.ukaztetovlade.cz/
dokument "Hospodářská zvířata"

pondělí 28. ledna 2013

Zeitgeist daemon odstraněn

zdroj: kiwicommons.com
Právě jsem se na svém Xubuntu 12.10 úspěšně zbavil zeitgeist daemona. Proč? Protože nemám rád špehování. Chápu, že zeitgeist může mít bezesporu pro řadu lidí pozitivní stránky, nicméně, já osobně stejně hledám přes locate a find, takže zeitgeistu podobné programy, daemoni a frameworky jsou pro mě nejen neužitečné, a zbytečně zpomalující systém, ale navíc, v případě zneužití dat... chápete... proč to riskovat?!

Bylo to pro mě poněkud překvapivé zjištění, když jsem na základě tipu od kamaráda tuto kontroverzní věc ve svém systému objevil (zkuste ps ax | grep -i zeit) - inu, i GNU/Linux komunita naděluje "bonusy zdarma"...

Neříkám tady, že jste v akutním nebezpečí, sledováni Ilumitáty, CIA a Zednáři, ani že byste to měli odinstalovat taky. Jen upozorňuju na něco, o čem možná nevíte buď vůbec, nebo jen velmi málo...

Podrobnosti viz:
How to remove Zeitgeist in Ubuntu and why
http://en.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist_(framework)

pátek 18. ledna 2013

Otevřený dopis: proč Česká republika není demokratickým státem? (Klaus a amnestie)


Vážení spoluobčané,

právě jsem zhlédl tento včerejší projev v Parlamentu, který považuji za zásadní:
http://www.youtube.com/watch?v=zDYWNf13f8U


Poslanec Zaorálek v něm, jak správně poznamenává, nemluví jako zástupce Sociální demokracie, takže to je velmi dobře koukatelné i pro příznivce tzv. "pravice" (jakkoli je tento termín zkreslující a nepřesný) - tedy se neděste, řeč je to naprosto univerzální. Nejedná se o žádnou agitku té či oné politické strany, nejde tu totiž o politické strany jako takové, jde o celý stát.

zdroj: img.aktualne.centrum.cz
Ten záznam z Parlamentu je nejen o amnestiích a legalizaci výnosu trestné činnosti, a o tom, jak se prohlubuje chudoba a jak se dá účelově manipulovat. Většina z vás si velmi pravděpodobně dobře uvědomuje, že žijeme už dlouho v zemi, kde se často beztrestně krade, kde zločiny často nejen, že nejsou potrestány, ale dokonce se často i maří jejich možné vyšetřování. Odkazy přikládat nebudu, protože je jich tolik, že by zahltily celý blog. To, co možná většina z vás neví, jsou detaily a souvislosti - to, že to není jen "nojo, korupce tam, korupce onde... však už jsme zvyklí..." Nedávné Klausovy amnestie tomu všemu nasadily korunu.

Víte, nedávno jsem v knize The Story of Philosophy začal Platóna... Zdá se, že se nic moc nezměnilo. Tehdy, před více než 2 tisíci lety, taky toužili po spravedlivém státu a jeho zástupcích... Taky měli demokracii... Přesto byli nespokojeni. Přesto došli zániku a konci. Přijde mi smutné, globálně smutné, z hlediska lidstva jako celku, že se dost možná vlastně nikam nehýbeme. Že stojíme v bahně - a už tak dlouho. Zatímco o cestě ven už dlouho, předlouho víme, stejně se dále topíme...

Ale pozor, tady nejde o žádnou filosofii. Tady jde o to, že stát Česká republika neplní svou funkci - viz někdy ze začátku onoho videa, s odkazem na J. Locka. To nejsou žádné floskule a fráze, prosím, opravdu se nad tím, co říká pan Zaorálek, zamyslete.

Škoda, že Parlament, jak vidno ze záznamu, je při této zásadní řeči skoro prázdný...

K čemu máme Listinu základních práv? Kde je rovnost před zákonem? K čemu je Ústava? ... V souvislosti s amnestiemi se zdá, že k ničemu. To mi, stejně jako panu Zaorálkovi a řadě dalších, přijde fatální.

Zatímco tu brečíme či oslavujeme to, že do finále prezidentských voleb se dostal Zeman a Schwarzenberg... tak stát se už léta hroutí. A teď se na tom dokonce nepokrytě spolupodílí i současný Český Prezident a vláda! Viz také článek (nejen) Kalousek a Nečas válí aneb vláda proti lidu.

Takže, zapomeňme na chvilku na Zemana a Schwarzenberga... To jsou vlastně, v dlouhodobějším kontextu toho, o čem se mluví v tomto videu, celkem prkotiny, zvláště také v kontextu rozčarování nad výsledkem prvního kola.

My už nejsme ve svém státě svobodní občané. Ne všichni totiž mají nárok na spravedlnost. Holt některá zvířata jsou si rovnější. To je naprosto fatální! Tady nejde o jednu konkrétní vládu, zapomeňte na "levici" a "pravici" - tady jde o demokratický stát jako takový. Tato forma demokracie není demokratická. Tato forma státu je karikaturou na instituci státu. Stejně jako komunistický socialismus byl hrůznou karikaturou na myšlenky komunismu, dnešní forma tzv. "demokracie" není ničím jiným, než podobnou zrůdností. Pro kontext netřeba chodit daleko... Stačí spojit dostupné informace např. s knihami Fromma, Koháka, Orwella, Huxleyho...

Chápu, že někomu to nevadí, že není svobodný občan - totiž, co to znamená a na co to je, že?!

Ale zkuste se na to podívat a zamyslet se, prosím. Ne kvůli mně - kvůli sobě, kvůli nám, kvůli našemu státu, kvůli naší budoucnosti. Pokud se vám zdá, že to tu nějak hrotím, tak jste velmi pravděpodobně  málo slyšeli o Klausových amnestiích a ještě stále neviděli ten záznam z Parlamentu. Pokud i poté se vám bude zdát, že to hrotím, tak prosím buď zanechte komentář, nebo si přečtěte článek z iDNES Jak si zamilovat systém a být spokojený a zanechte komentář až potom.

Přijde mi smutné, když výsledky prezidentských voleb v prvním kole vlastně potvrdily, že takto to vlastně většina občanů chce - většina občanů nechce změnu, nevěří ve změnu, nebo se změny bojí - proto do druhého kola postoupili představitelé současného, starého a hluboce nemocného systému...


S pozdravem
Martin crysman Zahradník

Související články: Rozčarování nad prezidentskými volbami 2013, (nejen) Kalousek a Nečas válí aneb vláda proti lidu, články se štítky politika/korupce, cenzura/manipulace a další.

pondělí 14. ledna 2013

Rozčarování nad prezidentskými volbami 2013

Jsem velmi smutný z toho, že se nakonec vyskytlo tolik lidí, co volili na základě nějaké taktiky, strategie, kalkulu... Co se nechovali skutečně demokraticky - tedy ve smyslu toho, že by volili toho, koho opravdu chtějí, jak jsme nabádali v našem videu Jak správně zvolit Prezidenta/Prezidentku ČR?

Slyšel jsem (a nadále slýchám) jich spoustu mluvit kolem sebe, slyšel jsem je tak mluvit v televizi (176min 55sec)... Slyším o tom nejen kolem sebe, ale taky mi o tom říkají lidi úplně z jiných oborů a zájmových skupin... O tom, jak by byli rádi dali hlas té Fisherové (Roithové...), ale že přece "máme být k sobě upřímní", že to nemá šanci na úspěch, a že teda budou "volit toho Karla" (popř. Dientsbiera). Nebo že "...já bych samozřejmě na Hradě rád viděl ženu... ale... nakonec... dát hlas kandidátovi, kdo tu šanci bude mít..."

Tolik lidí volá po změně, a když mají možnost, tak stejně volí ne-změnu možná proto, že jim někdo (typicky výzkumy či někdo "chytrý" na YouTube) poradil, nebo že získali odkudsi pocit (majíce za to, že je to pocit jejich, autentický), že kandidát XY "nemá šanci". Neuvědomují si, že výzkumy, které by měly zjišťovat volební preference, ve skutečnosti volební preference zároveň vytvářejí - viz o slepici a vejci v otevřeném dopisu ve volbách 2010.

ovce bez bubliny převzata z img.ihned.cz
Neuvědomují si, že jsou to právě ONI, kdo způsobují, že tu šanci nemá! Nevím, zda mluvit o pokrytectví, nebo neschopnosti porozumět souvislostem... Asi jak u koho, a v důsledku na tom ani moc nesejde. Jde o to, že takoví lidé (volím B protože A "nemá šanci") znehodnocují teoretický potenciál demokracie! Chovají se jako spekulanti na burze... Přispívají k nečitelnosti a zvyšování úrovně šumu v systému. V podstatě upřednostňují ekonomický pohled na věc nad občansko-sociálním... A jsme zase u toho, co mnozí považují za jádro problému naší soudobé západní společnosti...

Místo aby agentury udělaly hodnotný průzkum s otázkou typu "kdybych si nemyslel/a, že kandidát XY nemá šanci na úspěch, volil/a bych ho?", ze kterého by třeba vypadlo, že třetina (možná by to nebyla třetina, ale rozhodně by to bylo zajímavé číslo) by odpověděla: "ano"... místo toho nadále jen spoluvytvářejí mínění o tom, kdo "má šanci", kdo "je favorit"... Zatímco mnou navržená otázka vede potenciálně k zajímavé informaci a možnosti změnit jednání, standardní průběh průzkumů vede k manipulaci a vytváření volebních preferencí namísto jejich měření. Ostatně, proč taky podobnou masáž nezačít nazývat "mauálem"... Beztak už jsme se od bratří v triku dozvěděli, jaká je ta jediná správná cesta, jak a koho volit, dokonce to pak spousta občanů udělala, tak potřebují další instrukce...

Podporoval jsem a volil Táňu Fisherovou. Že dostala jen 3,2 % je pro mě velké zklamání. Ne proto, že "nevyhrála Táňa", ale proto, že tolik zapadly a nebyly pochopeny/přijmuty myšlenky a symboly, které ona představuje. Že tím pádem se veřejně hlásíme k symbolům, myšlenkám a standardům současným. To odráží stav naší společnosti ve velmi černém světle. Obávám se, že kdyby kandidoval šéf české Hitlerjugend Vandas, tak by beztak taky získal 3 %.

Ostatně, proč taky nevolit toho Karla, když je na všech lukrativních billboardech v centru Prahy, sešikován na všech držátkách v náhodné tramvaji v Brně, na bannerech podél chodníků, jediný, kdo na nás bafne pokaždé v placeném prostoru vpravo nahoře kdykoliv otevřeme facebook. Když ho přece podporuje i Bárta, Nightwork, Svěrák, Hollan... Když ho má na tričku Havel, přestože je už po smrti (!?)

Nechápu, stejně jako M. Semín v tomto rozhovoru (začátek 185min 50sec - poslechněte si to), jak se stalo, že se podařilo tak šikovně oddělit osobnost Karla Schwarzenberga, jakožto kandidáta na Prezidenta, od osobnosti Karla Schwarzenberga, ministra a poslance, představitele vlády, kterou většina lidí považuje za velmi špatnou až zhoubnou, nebo minimálně zkorumpovanou a nežádanou.

Jakože pan Karel nás teď spasí... teď tu bude ta spravedlnost, to dodržování Ústavy... (viz Schwarzenbergova čerstvě povolební řeč ve stejném videu) - do teď toho ze své nevýznamné pozice asi nic moc dělat nemohl... Ale až bude Prezident, to bude jiná, panečku!

Tehdejší úplatek (či přesněji "protislužbu") jsme mu odpustili - ostatně, kdo je bez viny, nechť hodí kamenem... To se dá pochopit, tomu lidsky rozumím. Ale co jeho privatizačně-restituční šmeliny (viz kapitola "KS restitující")? No, ale tak to mu odpustíme taky - je to sexy Kníže s dýmkou, má styl... To, že jeden z nejbohatších lidí v zemi i ve střední Evropě vůbec si na opravy svých rybníků žádá několikamilionové dotace od státu, nám samozřejmě přijde taky zcela v pořádku. Stejně tak nám přijde v pohodě, když ministr Schwarzenberg tajně (!) jezdí na tajemná setkání mocnářů Bilderbergu. Ostatně, přestože ve Spojených státech je účast na takové schůzce podle tzv. Loganova zákona ze strany příslušníků státní administrativy zcela nelegální, stejně tam tamní politikové jezdí, tak proč by nemohl pan Kníže coby český ministr. No, zdá se, že Karlovi odpustíme cokoliv, a možná když se do příště naučí slova České Hymny (viz stejné video ČT24 výše), budeme ho milovat ještě více...

A co druhé kolo?

Zeman nebo Schwarzenberg, to je úplně jedno, pro mě není volitelný ani jeden. Fisherová, Roithová... i ten Franz či Dientsbier, tam bych si vybral... ale Zeman, Schwarzenberg a Fisher... to tedy rozhodně ne.
O tom, že Zeman je starý korupčník a podšívka vychytralá (viz třeba zde) se tu moc rozepisovat nebudu, protože to je mnoha lidem známo - proto jsem se věnoval nepoměrně více Knížeti, neboť u něho to z nějakých záhadných důvodů známo není, nebo to je přehlíženo a opomíjeno. Neporozuměl jsem, proč Fisherová byla ve svém povolebním rozhovoru ve stejném videu ČT24 výše tolik ráda za Schwarzenberga (přestože s námitkami)...

Takže vidím jen dvě možnosti:

  1. Druhého kola se nezúčastním vůbec, protože to nemá žádný význam, neboť vybrat ze dvou zel "menší zlo" je k ničemu.
  2. Druhého kola se zúčastníme připraveni - tedy rozjedeme kampaň za vhazování neplatných lístků, abychom dali najevo svůj nesouhlas s tím, že na nás zbyli nevolitelní kandidáti. To znamená, že do platné oficiální obálky vložíme zcela prázdný, křížem přeškrtnutý list s textem "Z TĚCHTO DVOU KANDIDÁTŮ NEMÁM KOHO VOLIT. TÍMTO VYJADŘUJI SVŮJ NESOUHLAS." Nikoho tím neurazíme ani nepoškodíme, a když takových lístků bude hodně, rozhodně se o tom bude mluvit a psát...


Jsem přesvědčen o tom, že volby dopadly takto hlavně proto, že obrovské množství lidí kývlo na strategii "volím XY namísto AB, protože AB nemá šanci". Inu, asi na tom výzkumu, který říká, že až 95% lidí se skutečně chová jako ovce, bude dost pravdy... Všichni, co se cítí uraženi, protože přece "nejsou ovce jen proto, že si vybrali jinou strategii než crysman" nechť se znovu zamyslí, co tu crysman píše. Protože crysman a podobně smýšlející lidi žádnou "strategii" nevolili. Volili upřímně,   správně, skutečně demokraticky...

S pozdravem
zklamaný
Martin crysman Zahradník

EDIT 14.1.2013, 19:06:
Závěrečný odstavec se samozřejmě týká i lidí, co volili někoho jiného než já. Tedy, aby nedošlo k mýlce: Ovce NErovná se každý kdo nevolil Fisherovou (Franze, Roithovou...), jak se mi někteří  záludně snažili podsunout na facebooku. Ovce v mém výkladu rovná se člověk, který volil na základě stádového (po)pudu. Člověk, který volil Schwarzenberga a zároveň upřímně chtěl volit Schwarzenberga jako svou opravdovou volbu, není ovce. Jeho volba je legitmní, demokratická. Jen by měl vědět, CO to znamená, že volí Schwarzenberga (a to evidentně moc lidí neví) - viz výše nad kapitolou "A co druhé kolo?" Stejně tak opravdoví voliči Dientsbiera, Zemana a dalších kandidátů...
To, co mi extrémně vadí, jsou lidi volící pseudo-ekonomicky - s kříšťálovou kulatou kalkulačkou a hlavou plnou domněnek o tom, kdo je "nejsilnější", a kdo jediný "má šanci"...
To slovo "správně" v závěrečné větě se neváže výhradně k Táni Fisherové. "Správně" znamená opravdově, autenticky, tzv. "srdcem". Omlouvám se za nepřesné vyjádření. Snad už to teď bude jasnější...

čtvrtek 10. ledna 2013

Jak správně zvolit prezidenta/prezidentku ČR?

Včera večer jsem se v příspěvku Politicko-ekonomický brainwash ve své populární formě... pohoršoval nad způsobem, jakým probíhá lidová demagogická masáž.
https://www.youtube.com/watch?v=iGVx9kJhVng

Nějak nám to vrtalo hlavou, a řekli jsme si, že s tím něco musíme udělat. Zde je úplně čerstvý výsledek našeho počínání:


PS: volím Táňu Fisherovou

středa 9. ledna 2013

Politicko-ekonomický brainwash ve své populární formě...

zdroj: někde z facebooku...

...na mě zaútočil dnes z YouTube. Ještě že je tu někdo, kdo mi chytře poradí, co mám dělat. Co bych si bez chytrých nápadů počal... Přeji lidstvu mnoho šťastných let při postupné metamorfóze na ekonomicky smýšlející kalkulačky. Je mi z toho špatně. A bude mi z toho špatně, i v sobotu, až půjdu v sobotu ten svůj lístek s Fisherovou házet do hlasovací urny. V newspeaku se tomu říká "házet do koše". Orwell má jistě radost...
Až si příště budete chtít dát jídlo v restauraci, doufám, že si nevyberete podle toho, co chcete, co vám chutná, ale podle toho co vám doporučí třeba pánové v triku. Protože jinak by se mohlo stát, že své peníze "hodíte do koše"...
Ostatně, je to stejná demagogie jako v roce 2010.

Navazující článek: Jak správně zvolit prezidenta/prezidentku ČR?