Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

sobota 17. listopadu 2007

O odcizení, beznaději a hledání řešení

Právě jsme s nejmenovanou, mně velmi blízkou, osobou ukončili velmi nepříjemný a táhlý rozhovor přes ICQ.

Mám teď chuť smazat všechny příspěvky o radaru, ale něco mi říká, že by to bylo jednání hodné hysterického jedince, za kterého se, alespoň prozatím, nepovažuji. Byl jsem postupně označen za fanatika atd., což v konečném důsledku samozřejmě nemohlo vést k ničemu jinému než neporozumění a vzájemnému odcizení (pouze dočasnému, věřím). Přidal jsem proto do předchozího příspěvku varování a .. a co? Nevím, co budu dělat! Pakliže má být cestou k vycházení s přáteli schizofrenie (tvářit se, že mě tyto věci nezajímají a nemluvit o nich, abysme se nehádali), nejsem spokojen - stejně tak jako s alternativou přijít o opravdové přátele v důsledku hádek.

Řešení? Pomoóc! Jaké je řešení? Nějaký psycholog? :(

Prozatím asi přestat blogovat o věcech co nespadají do norem spořádaného občana a přestat se o tom bavit s přáteli co mají opačný názor, což v konečném důsledku znamená podvolení se tlaku a ztráty svobody (byť z vlastní vůle). To je správně?

Ne, asi to zkusím jinak. Články dál psát budu, však kdo je nechce číst, číst je nebude. Přestat se o tom bavit.. přes Internet formou psaní určitě. Osobně? Nevím.. ještě jsem se o tom osobně s nikým kdo má opačný názor nebavil. Každopádně, je to pro mě varovný signál, je třeba se mít na pozoru. Jak už jsem psal kdysi, nerad bych si kvůli "zachraňování světa" (záměrně přeháním) rozvrátil přátelské vztahy jako jedna mně velmi blízká nejmenovaná osoba :(


Všem "postiženým", kterým jsem snad kdy lehce násilnou formou vnucoval zaobírání se touto problematikou se tímto omlouvám.

3 komentáře :

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Předchozí příspěvek byl odebrán, protože se jednalo o spam. Jesus, už i do blogů se spamuje, to je fakt děs :(

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Aby tu byly i pozitivní zprávy.. Už jsme se udobřili, za prasklé nervy bylo se mi omluveno. Hurray! Svět je hned zase trošku veselejší.