Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

středa 31. října 2007

A teď už můžeme kouřit opravdu všude!

Kuřáci jásejte! Konečně budete opět moci kouřit na veřejných prostorách či dokonce v restauracích! Jak? No přece s e-cigaretou! Ne, to není vtip..
zdroj: idnes.cz

"Princip fungování E-Cigarety je jednoduchý: do cigarety se vloží patrona obsahující nikotin a aromatické esence. Při potáhnutí z cigarety se automaticky sepne obvod řízený mikroprocesorem a kuřák inhaluje nikotin, nikoli však další látky, které obsahuje běžná cigareta ... jako např. dehet, oxid uhličitý a podobně. Přitom právě tyto látky, v běžných cigaretách obsažené, jsou nebezpečné a zdraví škodlivé. Oproti jiným náhražkám, typu nikotinových náplastí či žvýkaček, však kuřák zažívá tytéž pocity jako při kouření běžných cigaret. Nemusí se tedy vzdávat svého oblíbeného rituálku, např. cigarety ke kávě..."

Až si e-objednávkou na e-bayi zaplatíte přes e-banking svou první e-cigaretu, určitě mi pošlete e-mail!


elektronickacigareta.cz

fuzzmail

Přemýšleli jste někdy, jak probíhá proces psaní mailu? Co všechno z toho, co se děje, se nakonec dostane k příjemci? Rozhodně se mu nedostane to, že jste se 1x vysmrkali, 2x podívali z okna, 3x museli přerušit psaní, neboť za Vámi přišel spolubydlící s nesmírně důležitým dotazem, a že jste 33x zmáčkli backspace.

ukázkový mail (po kliknutí)No, poslední jmenované nemusí být zcela tak pravda, pokud využijete zajímavou službu fuzzmail. Služba zaznamenává v reálném čase přesně jak a co píšete, takže v podstatě jako byste si při psaní mailu natočili kamerou monitor a pak poslali videozáznam. De facto se tak stírá výhoda psané komunikace - totiž že můžete všechno před prezentováním dané osobě nachystat a libovolně poopravit - nad mluveným slovem. Nechcete si tedy s někým "popovídat psaním"? :) Je to celkem psina (jesus, toto slovo jsem snad v mluvené řeči ještě nikdy nepoužil)

Určitě alespoň mrkněte na ukázkový mail, co jsem pro vás napsal (po kliknutí na obrázek)

úterý 30. října 2007

Two beer vs. Not two beer

24.4% hlasujících jistě nebyli Češi :)


www.left-or-right.com

pondělí 29. října 2007

Email od Mistra Jana Husa

Máme tu další tip na dobré čtivo! A to sice Email od Mistra Jana Husa. Geniální. Zajímalo by mě, kolik minut čistého času musela trvat zřejmá transformace na bezháčkočárkovou verzi, já jsem se o to jen "zkusmo pokusil" na textu který právě čtete a nějak to nešlo :) Náhodou jsem na to narazil při čtení článku o (ne)používání diakritiky při komunikaci na Internetu..
zdroj: brejle.net

Cituji:Krajani a druzi moji, ach, smutno mi je, trudno, neveselo, chmurami jsem zavalen, hanbou jsem zdrcen a jest mi za co pykat. Maje na mysli jen dobro, bez rozmyslu jsem vnesl do jazyka velkou lotrovinu a tak zavinil historickou nehodu. Dlouho se to tutlalo, teprve tato epocha celou moji vinu naplno vyjevila. Uznal jsem to a kaji se. V troufalosti ducha, a usiluje pouze o to, aby bylo lze rychleji rozmluvy, ano i knihy, skripta a lejstra zapisovati, jsem vymyslel potrhlou a krutou fintu. Brkem z husy jsem litery a, c, d, e, i, n, o, r, s, r, u, y, z pobodal a zle poranil.

„Je to jako bobky od much, co si nad linkami v letu ulevily, fuj!“ podotkli k diakritice kritici z univerzity, ledva ohrnuli nos.

Tehdy se lid proti tomu moc neohrazoval, ale myslel si svoji a brblal: „Pche, zase jeden trouba, aby se zviditelnil, navrhl reformu. Ale co bychom s panstvem vedli spor. Zase holt dali shora befelem akademickou stolici nedoukovi a my si to odneseme. Aby ho kat spral!“

A tak se tak najednou psalo. Co jsem to provedl! Jejda, to jsem tomu dal, to jsem to zpackal! Zaujat plky z kazatelny, do toho doby shon, bez koncepce, bez projektu, nedbaje na dopady, zavrhl jsem kompatibilitu s latinskou abecedou. Byl to ode mne omyl, hloupost a nedbalost. Omluvou mi snad je jen neznalost toho, kudy se pokrok v budoucnu bude pohybovat. Nemaje potuchy, co jednou bude znamenat ASCII, znesnadnil jsem vlasti vstup do Evropy a zatarasil pohodlnou cestu do e-mailu i do INTERNETu. Za ten skutek by informatici i po letech dozajista souhlasili s onou klatbou, kterou na mou hlavu uvalil koncil v Kostnici, a nejeden znalec by bezpochyby na hranici i poleno donesl.

Ouha, ale co dnes poradit vlastenci, chce-li cosi kamsi poslat a je nucen oholit znaky o diakritiku a pochroumat tak jazyk, jindy pln kouzla a vtipu? Dumal jsem tuze dlouho, zda mohu malinko napravit, co jsem v minulosti zpackal, a lze-li vyklouznout z pasti diakritiky.

A ejhle — z toho kruhu se vymanit lze! Vynech, zanedbej, obejdi, rovnou do pekel uvrhni ta slova, co jsem zbabral, a spisuje cos, vol jen ta, co zbyla mnou netknuta! Neboj se a nelekej, je jich kupodivu spousta! Vylov si je z mozku, vychytej z knih, vyber si je v proudu slov na ulici, na rynku i v pajzlu, item v rozhlase, naslouchej, po libosti se slovy si hrej, ale dbej, abys nemluvil a nepsal jako robot, co nikdy nenabyl ducha a citu! S rozmyslem a odvahou cpi ta slova na listy, do stroje i do e-mailu! Linkami, pery a editory lehce prolezou a neoloupeny o smysl donesou vzkazy kamkoli bez vady a kazu. Pak bude na odiv, co za kejkle tenhle jazyk dovede — a o tom je samosebou i tento list. Jeho obmyslnou podstatu jste dozajista hnedlinko zkraje prokoukli, nebo snad ne?

S pozdravem, pokorou a notnou omluvou
Mistr Jan


Převzato z www.avas.cz.

neděle 28. října 2007

Minulé víkendování aneb z Malagy #22

Konečně jsem se dostal k publikování fotek z minulého týdne! Všechny fotky: slideshow!

To jsme se tak jednou konečně sešli se slečnou co se jmenuje Celia. Je to přesně ta stejná Celia, jak jsem o ní psal kdysi na začátku - nějaká holka, se kterou jsem si hodněkrát volal, protože jsme oba sháněli byt tenkrát v září. A protože je super poznávat nové a nové lidi, tak jsme si dali scuka u Plaza de toros, že se zajdem podívat v pěkný nedělní den na Gibralfaro, což je další arabská pevnost hned vedle pevnosti Alcazaba. Jaký mají mezi sebou tato dvě místa vztah jsem prozatím nezjistil. Jisté však je, že zatímco fyzicky tvoří jeden celek, pro turisty jsou vstupy odděleny, pochopitelně - rýžovat, rýžovat!! (Tomu se dá vyhnout, když jdete v neděli kdy je vstup zdarma :)

Komentáře k fotkám níže viz moje Erasmus album na Picasa Web Albums (po kliknutí na první fotografii, nebo zde slideshow přes celou obrazovku)

...

[±] zobrazit/skrýt více/méně!

sobota 27. října 2007

Omluva

Jedno z log Strany ZelenýchChtěl bych se dodatečně omluvit všem, před kterými jsem kdysi dávno před volbami měl tendence obhajovat Stranu Zelených či Martina Bursíka. Po přečtení několika článků a rozpomenutí se na některé debaty s přáteli.. blabla..

Protože už je tady politiky na můj vkus dost, případné komentáře a rozvedení problematiky poskytnu osobně nebo v komentářích jen pro ty, co mají zájem - ať se mi tady z toho nestane politická propaganda..


PS: kdo se diví, proč tak bloguju a někde nepařím venku, tak je to proto, že jsem opět lehce chcíplý. Nejpravděpodobnějším důvodem tohoto nezáviděníhodného stavu bude nejspíš můj stupidní nápad nevynechat pravidelné středeční a čtvrteční běhání ani za poměrně silného deště a relativního chladna, které jsme tu tento týden měli.

Co všechno budeme moci ovládat na dálku?

obrázek dálkového ovládáníAmerická Ústřední zpravodajská služba (CIA) a Pentagon již léta financují výzkum, jehož cílem je zefektivnit špionážní operace. Vědci se snaží vyvinout hmyz, jako jsou například motýli, který by byl schopen létat podle lidských povelů. Píše o tom italská agentura ANSA..

..První cestou, kterou vědci sledují, je implantovat mikroobvody do larv hmyzu tak, aby se jejich nervy a svaly vyvíjely pod kontrolou. Tyto experimenty se již uskutečnily a v laboratoři byly úspěšné...
píše ČTK.

No, tak to potěš Pánbůh! Je jen otázkou času, než se někdo pokusí takto implantovat obvody do "larv lidí". Že bychom konečně měli poslušné dětičky (nebo vojáky)?

O symbolech

A máme tu slíbené povídání o zrádnostech použití symbolů v různých kulturách. Inspirací pro napsání tohoto článku mi bylo navštívení univerzitního copy centra.

V jednom předmětu tady (Marketing internacional) profesorka někdy na začátku rozebírala, jak je důležité znát kulturní odlišnosti při plánování mezinárodního marketingu. Uváděla příklady jako třeba bílá versus černá nebo arabský způsob čtení.

Černá versus bílá?
Zatímco u nás v Evropě a na západě obecně je černá tradičním symbolem smutku, v Číně je to bílá! Zjevně tedy není nejlepší nápad jít na pohřeb v černém obleku..

Arabský způsob čtení?
Představte si, že vyrábíte prací prášek a exportujete ho do Egypta například. Protože Váš produkt musí být přístupný co nejširšímu možnému segmentu obyvatel, z nichž je nezanedbatelné množství negramotných, více než textu užijete názorných obrázků, které jsou pochopitelné všem. Např.:
obrázek procesu praní
Jaká to ale podivnost pro arabského občana, který čte zprava doleva. Mám čisté tričko [camiseta], použiju Superpower a mám nějaké skvrny?


A teď onen důvod, proč o tom všem píšu - i když je to jistě zajímavé samo o sobě - přemýšleli jste někdy o takových věcech? Já se musím přiznat, že nikoliv. Tedy šel jsem si jednoho dne nechat něco zkopírovat do místního univerzitního copy centra. Trošku mě zarazil symbol, který si firma vybrala za své logo...


Tedy.. až budete mít firmu vyznačující se mezinárodními vztahy, myslete i na jiné věci než na cenu, obrat, efektivitu.. :)

[±] zobrazit/skrýt více/méně!

Co se dá potkat po cestě do školy (z Malagy #21)

Tak tu máme po delší době opět něco z Malagy. Podíváme se na to, co všechno se dá potkat (nejen) po cestě do školy a povíme si něco o drogách..
  • Hašiš.
    Ano, hašiš je tady všudypřítomný. Přestože jsou tu jakékoli drogy nelegální, kouří se téměř všude. Marihuana (která je zase běžná u nás) se tu moc nekouří. A proč se kouří hašiš a ne marihuana? Protože Maroko je přece tak blízko.. [Porque Marrueco está tan cerca..] Každopádně, že se kouří v klubech a barech, to mi přijde celkem normální - až na to, že některé bary jsou tak provoněné hašišem, že pasivně tam musí kouřit vlastně všichni. Co je ale trochu odlišné od ČR je to, že lidi tu kouří hašiš i na ulici - za chůze do práce/školy..

  • Lido-opice-ryby?
    V ten stejný den, asi o 200m dál od týpka s jointem jsem potkal pána, co byl tak strašně chlupatý, že vypadal jako gorila. Naneštěstí měl ještě tričko s krátkým rukávem, takže jeho nadměrné ochlupení způsobilo, že vypadal jako člověk co si zastrčí hnusné černé smetáky do rukávů a límce.

    Jako by toho nebylo málo, narazil jsem ještě na Číňana "sumce" (možná to byla jiná asijská národnost, nějak v tomhle ohledu postrádám rozlišovací schopnost), který měl fousy. Ale panečku, jaké fousy.. Měl jich na obličeji celkem jen asi 10, zato ale každý z nich měl minimálně 10 centimentrů! No, navíc byl celkově strašně škaredý. Brr.. Kdyby se přihlásil na kompars Pirátů z Karibiku, producenti by ušetřili na maskérech.

  • Mierda
    Pozorní čtenáři blogu jistě ví, co to španělské slovo znamená. Ano, na ulici je spousta psích výměšků, o tom už jsem psal. Co jsem ale nepopsal byla forma. Představte si něčí tělo, na které je nanášen opalovací krém. Obvykle to probíhá tak, že se rozlije krém na jedno místo, ze kterého se pak dlaněmi roztírá na všechny strany. A přesně takovou formu tady mají exkrementy. "Tělem" máme na mysli chodník, "dlaněmi" jsou podrážky všeho druhu a "opalovacím krémem" se myslí..

  • Vybírači popelnic
    Lidí s tímto zaměřením se tady vyskytuje celá řada. Rozdíl oproti ČR je v tom, že u nás můžete takové lidi poznat na první pohled, zatímco tady se začne hrabat v popelnici celkem slušně oblečená paní.

Tak to bude pro tentokrát všechno. Příště si povíme něco o použití symbolů v různých kulturách, k čemuž mě inspirovalo logo kopírovací kanceláře na zdejší univerzitě..

pátek 26. října 2007

Zahoďte už to icq!

Na Technetu se objevil zajímavý článek "Pokecáme ještě přes ICQ? Někteří uživatelé budou mít problém". Konečně se o tom píše i takto pěkně veřejně. Mě kamarádi z FITu zlanařili na jabber (open source IM protokol) už dávno - cca před 2 lety. ICQ používám de facto jen z donucení, kvůli lenosti všech českých uživatelů zarytě používajících tento špatný, uzavřený a celosvětově minimálně používaný protokol plný obludných reklam (při používání nativního klienta) a výpadků při používání jiného než nativního icq klienta (v mém případě oblíbené Mirandy).

icq ikonkaNevíte o čem mluvím? Tedy vězte, že "ICQ" je pro mnoho lidí (možná včetně Vás) chybně synonymem pro Instant Messaging (IM), což (cituji Wikipedii) je: "internetová služba, umožňující svým uživatelům sledovat, kteří jejich přátelé jsou právě připojeni, a dle potřeby jim posílat zprávy, chatovat, přeposílat soubory mezi uživateli a i jinak komunikovat."

Protokolů pro Instant Messaging samozřejmě existuje celá řada (Icq, Jabber, MSN, IRC, Skype..), z nichž ICQ patří mezi ty nejhorší. Většina cizinců (vlastně všichni) co znám používá MSN. Já osobně MSN používám také, souběžně mi tedy běží v IM klientovi ("IM klient" = program umožňující používání služby IM) 3 služby - MSN, Jabber i ICQ.

Jediné opravdové důvody proč lidi používají ICQ vidím v:
  • lenosti uživatelů změnit protokol, příp. v
  • nevědomosti (viz výše o zaměňování pojmů ICQ a IM)

Pro ty co mají obavu o funkce/možnosti: ostatní protokoly nabízejí přinejmenším ty stejné funkce/možnosti jako špatné ICQ.

Proto doporučuji používat všem známým protokol Jabber, popř. MSN. Osobně preferuju Jabber, protože má skvělý koncept i funkcionalitu, je open source a tak vůbec (mimochodem, společnost Google na jádře Jabberu postavila svůj GTalk). Na druhou stranu, pro "normální lidi" (rozuměj lidi co netráví u kompu každý den jako já) bych doporučil pravděpodobně přejít na MSN. Je sice taky uzavřený, ale používá ho obrovské množství lidí, je rychlý, spolehlivý, bezpečný, má dobrého klienta a je bez omezující licence - tedy má všechny vlastnosti co chybí protokolu ICQ..

May the force be with You!

1.12h:
Pro ty co mají obavy, že přejít na jiný protokol je obtížné..
Jabber viz například návod na serveru jabbim.cz, MSN například zde.
Zkušenější uživatelé pravděpodobně raději využijí Google či Wikipedii..

úterý 23. října 2007

Málaga/Erasmus/España FAQ

Tento příspěvek bude tak trochu speciální v tom, že narozdíl od ostatních se bude dynamicky vyvíjet. Jednotlivé dotazy budu přidávat postupně, takže doporučuju sledovat buď RSS kanál tohoto příspěvku, nebo komentáře obecně. A o co že tady vlastně půjde? Světa počítačů neznalým připomínám, že FAQ = FrequentlyAskedQuestions, tedy něco jako "Často kladené dotazy". Nuže, začínáme..


5.
Q: "Kde že to vůbec jsi na tom orgasmus (Erasmus?) pobytu?"
A: "Prosím pěkně, v přímořském městě na jihu Španělska, hlavním městě provincie Andaluzie [Andalucía] - v Malaze [Málaga]. "

4.
Q: "Opravdu se chodí kalit ve Španělsku tak pozdě?"
A: "Ano. Správný čas na schůzku ve městě je kolem 22.30h. Některé bary ani nemají otevřeno před 23h. Čas na večeři? 21h.."

3.
Q: "Jaké je v Malaze počasí?"
A: "8. října jsem pořídil zde umístěnou fotografii. Dnes je 20.10. a stále je aktuální :) Přes den se ještě pořád dá koupat v moři a pobývat na pláži, i když už to není každý den. Když tady prší, což se občas děje, tak to bývá většinou v noci a druhý den je zase hezky. Ještě se nestalo, že by bylo hnusně deštivo dýl jak 2 dny. Pravdou je, že někdy prší fakt hodně. Shrnuto, klima je tu velmi příjemné, v říjnu cca 19°C v noci a kolem 27°C přes den - záleží na slunci."

2.
Q: "Kolik stojí pivo?"
A: "Předně je třeba říct, že tady se pije piwo v úplně jiné formě, než u nás. Nejběžnější je 0.33l lahev, občas mají 0.25l, na klasické lahváče (0.5l) jsem ještě nenarazil. Běžná cena v baru je 2 nebo 2.5E za třetinku"

1.
Q: "Kolik stojí v Malaze krabička Marlborek?"
A: "Spolubydla Pierre říká, že cca 3E"

čtvrtek 18. října 2007

Výlety - Granada, Almería; koncertík.. (z Malagy #20)

Po skoro týdnu tu máme další příspěvek - a to sice o víkendových výletech uplynulého týdne. Pokusím se moc se nerozkecávat, napíšu jen to nejdůležitější. Vypadá to, že je toho moc, ale to je tím množstvím fotek. Písmenek se nelekejte, na množství nehleďte! Do bojeee!!!

V pátek jsem při náhodném hovoru s Meike (ta kamarádka Němka) zjistil, že v sobotu se jede na výlet, tak jsem se hned i s Pierrem přidal.

Sobota
Všechny fotky: slideshow.
Sraz byl v 9.30 u mostu. Němci a já jsme tam byli včas [a tiempo], Portugalci přišli klasicky o půl hodiny později :) Vzali jsme autobus a vyrazili k letišti, kde se půjčují auta. Btw, v Malaze je strašně odporné letiště. Buduje se tu metro a oblast kolem letiště tím dost trpí - je to velké hnusné špinavé staveniště. Od zastávky [parada] u letiště k půjčovnám aut to byla docela štreka, navíc nebyl žádný chodník, takže to bylo mezi provozem ne letiště i dobrodružné.

Půjčoven je tam celkem asi 10 a všechny jsou pohromadě. Z úvah o šílené konkurenci a nedostatku zákazníků mě vyvedl fakt, že nebylo k dispozici žádné auto. Nakonec to dopadlo tak, že jsme po hodině vyřizování nakonec dostali 2 auta v úplně poslední půjčovně, kde nám je paní za přepážkou "vytelefonovala" :)

sobotní cíl: Granada
Granada je malebné město s údajně nejnavštěvovanějším turistickým místem Španělska - arabskou zámko-pevností Alhambra, což byl náš první cíl. Po cestě k Alhambře jsme zastavili a pokochali se pěkným panoramatem. Nepěkné naopak bylo, že jsme zjistili, že máme rozbité zadní světlo... Samozřejmě že druhému autu, ve kterém jsem neseděl já, se nic nestalo. Jak to nakonec dopadlo se světlem zatím nevím, ještě jsem nemluvil s Lutzem. Snad se nic neplatilo..

Další dobrou zprávou bylo, že automat na lístky na parkovišti hlásil, že pro dnešek už žádné volné lístky nejsou - tedy ne parkovací, místa bylo dost - ale vstupné do Alhambry. Takže jsme to otočili, zaparkovali auto jinde, dole, ve městě a vydali se tam pěšky [a pie], podívat se aspoň na vnější část, která je přístupná. Zde jsme se mimo jiné dověděli, že lístky do vnitřní části je třeba si zabookovat minimálně týden předem, nejlépe tak měsíc. LOL, moc jsem nechápal proč, protože zas tak narváno tam teda rozhodně nebylo.

Pokud jste si všimli, že o arabských věcech/stavbách se zmiňuju často, tak vězte že to je proto, že jich je tu v celé Andaluzii požehnaně. Důvodem je cca 800 letá okupace Španělska Araby. Andaluzie těchto 'arabismů' má nejvíce, protože byla "osvobozena křesťany" jako poslední - Arabáši samo vedli invazi z Gibraltaru, odkud se také zase stahovali zpět.
[El día tuve una foto de reptile pequeño, que se llama "ještěrka" en checo. Por desgracia no sé cómo se dice en español, pero por otro lado sé cómo se llama en latin - lacerta agilis] :)

Svými uzounkými uličkami, pevností, potokem a tak vůbec mi Granada dost připomíná Český Krumlov..


Po z(s)hlédnutí pevnosti z opačné strany jsme se vydali na čaj do nedaleké chajovny, poseděli a vydali se domů - tedy jedno auto, s lidmi co se chtěli už vrátit. Do této skupiny jsem patřil i já, lebo jsem měl dohoduté foukání v jakéms klubu v Malaze.

Věděl jsem, že to mám do toho klubíku celkem daleko, takže jsem vyrazil s předstihem. Šel jsem a šel.. a šel.. až jsem narazil na mostě přes dálnici na toto:
Hehe, teď jsem koukal na Google Maps a zjistil jsem, že to bylo necelých 5km (plus to samé zase zpátky, takže jsem se celkem nachodil :) Jinak, koncertík supr, hlavně proto, že jsem si domluvil spolupráci se 2 kapelama, takže třeba teď v pátek si du zase zahrát do klubu s krásným názvem Casa Invisible.


Neděle
Všechny fotky: slideshow.
Nedělním cílem bylo město Almería , resp. pláž v jeho relativní blízkosti. Cesta byla dost dlouhá - něco přes tři hodiny - a taky kapku dobrodružná, lebo na posledním úseku jaksi nebyl asfalt. Pláž byla supr, jen škoda toho protivného větru. Na druhou stranu vítr dělal suprové vlny, takže jsem si skvěle zasurfoval. Sice jsem neměl prkno, ale ono to jde i jen tak, bez ničeho - jsem využil zkušenosti získané předloni v Bakiu (Biskajský záliv :)

Taky jsem si vyzkoušel <cosi> - název doplním, až si vzpomenu - což je točení s míčky na špagátech - viz videjo s "instruktorkou" Martou (ta Portugalka), a trošku techniky lezení po skalách - to je neuvěřitelně těžké, nechápu, jak se může někdo udržet..


Když už se začalo stmívat [anochecer] a byla kosa, tak sme vyrazili zpátky do města. Navštívili jsme další arabskou pevnost, která je údajně největší ve Španělsku. Bohužel, klasicky už bylo pozdě, takže jsme se nedostali do vnitřních prostor. Zato jsme měli asi půlhodinový pokec s vrátným, co nám povídal o historii arabské pevnosti [alcazaba], invazi a tak - to bylo super. Pak jsme vyrazili do centra najít nějaký tapaz bar, což se ukázalo jako býti velmi nesnadným (jesus, to je hrozná věta), takže sme zabili hodinu blouděním, až jsme nakonec našli "uliční" tapaz bar (rozuměj vše venku na ulici, žádná budova), který byl naprosto příšerný. Hrozná obsluha, drahé, tapaz nic moc.. Ještě že se stala ta příhoda se skleničkou, jinak bych na to radši zapomněl.

Stalo se to, že Meike explodovala sklenička. Ano, přesně tak jak říkám, explodovala. Buuum!!! Nikdy jsem nic podobného neviděl. Sedíme, máme dojedeno, čekáme na hroznou vrchní pro zaplacení a z ničeho nic vybuchne sklenička, rozletí se na milión kousků. Nikdo se ničeho nedotkl, nebylo v ní nic horkého.. Nechápali sme. Přišel jsem s teorií, že v Pentagonu se něko nudí u kompu obsluhujícího družicový laser a tak si trošku zašpásoval :)

Mno, a to by pro dnešek už stačilo. Na příště jsem si nachystal něco special, hodlám lehce otevřít téma radaru v ČR..

Tak pápá

[±] zobrazit/skrýt více/méně!

pátek 12. října 2007

Šalingrad je hlavní vesnicí Moravistánu..

Wikipedi, doufám, netřeba představovat. O čem ale moc lidí neví je existence NecyklopediE, což je taková Wikipedie naopak. A proč o tom píšu? Protože si musíte (hlavně študáci ze štatlu) přečíst suprový článek o Brnu.

Malá ukázka:
"...Moderní systém podzemní dráhy byl navržen s cílem částečně nahradit hypertrofovanou síť šalin, ale jeho realizace byla odložena do doby, než bude vyřešen spor o umístění hlavního nádraží a dokud nebudou rozděleny úplatky. Částečný odpor vůči projektu brněnského metra, který je společný většině obyvatel je součástí místního folkloru a není překážkou Pokroku. Spor byl nakonec vyřešen velmi šalomounsky. Nádraží bude odsunuto na Bystrc (to je neutrální umístění), a první tři stanice metra (Pražská, Leninova a Moravské náměstí..."

"Okolo roku 1997 vyslala nově ustavená vládní společnost Spojených Vidláků zemského města Brna svého emisara do hlavního města České republiky, do Prahy. K jeho bezmezné a trpké desilusi našel properující město s fungující kanalizací, metrem a štestím zářícími lidmi, kteří..."

:)

čtvrtek 11. října 2007

Konečně slibované fotečky! (z Malagy #19)

Tak tady to máme.. fotečky, fotečky.. Nebudu sem dávat všechny, je jich celkem dost na jeden příspěvek. Doporučuji fotky prohlídnout na Picasa Web Albums (otevře se po kliknutí na první fotku), nebo zrovna spustit slideshow.

PS: Nejlepší fotky jsou až za třema tečkama!! (Kdo má problém s gramatikou, nechť provede substituci ('ema';'emi') a ('ama';'ami') :)

...


Na závěr malý tip: pokud si prohlížíte fotografie na blogu přes Picasa Web Albums (vždy po kliknutí na obrázek), mohla by se vám líbit funkce slideshow (prezentace), kterou najdete v pravém panelu hned pod informacemi o obrázku. Fotka se zobrazí přes celou plochu prohlížeče a za zvolený počet vteřin se zobrazí následující.

[±] zobrazit/skrýt více/méně!