Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pondělí 24. března 2008

Pár zajímavostí ke kafíčku..

Publikovat jen holý příspěvek o nevydařené anketě by bylo ostudné, tedy přikládám několiko věcí, kteréžto mě v nedávné době zaujaly při čtení novinek na iDNES.cz:
zdroj: eastplasticsurgery.com
  1. "Ořezávání" nohou
    Ve 21. století si ženy údajně nechávají od plastických chirurgů zkracovat chodidla, upravovat jejich tvar a osekávat články prstů u nohou, aby se vešly do módních bot, které mají příliš vysoké podpatky a jsou konstruované na nadprůměrně úzké chodidlo.

    Nejprve mě to dost vyděsilo, lebo mi to přišlo jak někdy ze středověku, pak jsem si ale všiml věty "..především ve Spojených státech..", což mě zase zchladilo, lebo už jsem si zvykl na to, že v USA a Asii je možné skoro všechno.

    Na otázku etičnosti jednání plastických chirurgů nezbývá, než souhlasit s doktorem Positanem: "Mezi plastikou nosu a plastikou chodidel je obrovský rozdíl.. Noha je komplexem 26 kostí, 33 kloubů, 107 vazů a 19 svalů, který musí při chůzi unést obrovskou zátěž. I malé změny mohou způsobit nevratné změny v integritě, struktuře nohy a způsobit trvalou bolest nebo definitivní zmrzačení."...
  2. Ve znamení BotoxuPokud vás bod číslo jedna zaujal, tak ještě chvilku zůstaneme u plastické chirurgie. O botoxových injekcích jste již pravděpodobně slyšeli, jejich cíl je jednoduchý - slouží k vyhlazování vrásek. Problém je v tom, že a) Botulotoxin je jednou z nejjedovatějších látek na světě, b) jejich účinek je jen dočasný, údajně vydrží většinou maximálně půl roku a konečně c) může mít vážné vedlejší účinky vedoucí až k smrti...

    Tak nevím, jestli náhodou nejsou na ženy a "krásu" obecně (záměrně v uvozovkách) kladeny příliš vysoké požadavky. Kdysi to začalo nevinným malováním obličeje a barvením vlasů, přibylo holení podpaží a ... tak vůbec, plastika prsů, rtů, liposukce, teď tu máme vpichování toxinů, zkracování prstů.. Co přijde dál? Budou matky vhodným "sešroubováním DNA" při oplodnění určovat vzhled svých dcer? Hnus.
  3. Sauna na mínus prvou
    Koho už nebaví horko v sauně, může se jít nechat "zmrazit" při CChT, což je zkratka pro chladovou terapii - je to skoro jako sauna, jen místo plus sto stupňů je uvnitř holt minus 140. "CChT poprvé aplikoval před 40 lety japonský profesor Toshima Yamauchi. Zjistil, že se při teplotě okolo minus 170 stupňů u lidí obojího pohlaví aktivují energetické a silové rezervy. Další pozitivní efekt zaznamenal především v případech kožních a svalových potíží, posilování a zvyšování imunity. Prokázalo se také, že tento způsob léčby výrazně tlumí vnímání bolesti - zejména pokud jde o kloubní poruchy a revmatismus. A chlad dokonce pomáhá hubnout!"...

    Pokud vás to zaujalo stejně jako mě, pak vás z nažhavení na vyzkoušení zchladím už teď - cena za vstup je totiž vyšší než 300 Kč, takže zatím to vypadá na věrnost sauně (což v mém případě znamená žádná sauna, lebo saunu nemám rád :)

Zdroj: idnes.cz

2 komentáře :

Anonymní řekl(a)...

tri kila utratim rychleji nez za antisaunu... :-)

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Kdo? :)