Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pátek 16. května 2008

Big brother pokračuje

oko-ZemeDnes jsem na ROOTu četl zajímavý příspěvek s názvem "Bojiště na Internetu":

"""Výzkumná laboratoř letectva spojených států dostala 11 mil. dolarů a za úkol během dvou let dát dohromady hardwarové a softwarové nástroje pro „útok“ na internetu. Mělo by se jednat o techniku, která umožní přístup a ovládání PC nebo mobilního zařízení. Nástroje by měly umožnit přístup do libovolného a všech operačních systémů, úrovně zabezpečení, aplikací a hardwaru. Od výzkumu se očekávají ve výsledku kompletní funkční schopnosti. Dalším požadavkem je dokonce schopnost zničit vzdálený systém. V neposlední řadě je to i vývoj proaktivní sítě typu botnet schopné cílených útoků."""

Mno, pěkně nám to v té Americe pokračuje (viz předchozí příspěvky o kamerách, čipech v pasech, konfiskování důkazů apod.) Na podbarvení ještě přidávám navrhovaný zákon o odposlouchávání telefonů či násilné odpojení Internetu, o čemž se u nás mluvilo v nedávné době. Dnešní třešničkou na dortu pak jmenuji z Kanady pocházející patent na elektrošokující náramky, které má dostat každý cestující před nástupem do letadla, a v případě potřeby bude zneškodněn elektrickým šokem.

Když zavítáme na východ, Japonci od července 2008 budou mít povinně automaty na cigarety se systémem rozpoznávání obličeje, co neprodá cigarety mladistvým.

Příští týden si jdu do knihovny pro Orwella.

25.5.2008
Nedávno jsem zase na technetu četl, že v Británii se například uvažuje o odebírání vzorků DNA "zlobivým školákům", u kterých podle expertů existuje zvýšená možnost, že v budoucnu spáchají trestný čin.
Taky moc pěkné.


root.cz, technet.idnes.cz, 911.yweb.sk

Žádné komentáře :