Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pondělí 10. prosince 2012

Takzvaná "přímá" volba Prezidenta je černější, než jsme si možná mysleli...

zdroj: files.myopera.com
V říjnu jsem se pozastavoval nad naší implementací "přímé" volby v souvislosti s V. Franzem. Od té doby se toho mnoho událo, mj. i to, že jsem se na základě rozhovorů, besed a přečtených textů rozhodl volit T. Fisherovou - ale o to teď nejde.

Jde o to, že celá záležitost kolem volby Prezidenta smrdí víc, než jsem myslel. Začalo to tím, když aktivní lidé odhalili trapné chyby a amatérismus našich zákonodárců, kteří přijali paskvil:
"...Chybně spočítané odpočty podpisů na petičních listinách kandidátů jsou ovšem problémem daleko závažnějším. Na straně matematických dovedností dobře demonstrují trestuhodnou početní negramotnost, kterou mohou vysocí státní úředníci trpět bez toho, aby to bylo jejich nadřízenými považováno za neschopnost k výkonu práce..."
No, a dnes (díky JJ za odkaz) se ke mně dostala další velmi zajímavá analýza a článek:

"...může to znamenat, že dotyčný úředník vybral podpisy tak, jak se mu zrovna líbilo, třeba že schválně vybíral neplatné podpisy, a tím způsobil odmítnutí jemu nesympatického kandidáta.Bohužel se ukazuje, že právě k něčemu takovému zde nejspíš došlo, protože čísla podpisových archů uvedená ve všech rozhodnutích ministerstva neodpovídají popsanému algoritmu pro výběr náhodných čísel, a to ani tehdy, když ho interpretujeme velmi liberálně..."
Copak nám Ministerstvo Pravdy asi připraví příště?
Zlegalizujeme špehování na Internetu? Ale vždyť na tom už se pracuje...
Bude policie kontrolovat naše příspěvky na blozích a fórech? Ale to už se přece taky děje...
Zcenzurujeme Internet? Pracuje se na tom...
Uložíme všechny e-maily a příspěvky k pozdější analýze? Jj, makáme na tom...
Zpoplatníme celosvětově Internet? Ale notak, kde žijete, na tom se přece pracuje taky...

atd. atd. ... škoda mluvit. Policejní stát jako vrchol civilizace. Gratulujme si!

Tak šup šup, zavřít do škatulky "konspirace" a honem do peřin k TV, třeba se dozvíte něco zajímavého, např. že v mrazu mrzne voda...

Žádné komentáře :