Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pondělí 3. prosince 2012

Dopis kabinetu ČSSD ve věci novely horního zákona, vyvlastňování a souvislostí

zdroj: greenpeace.cz
V návaznosti na předchozí příspěvek O zkušeném vetaři Klausovi, horním zákoně, vyvlastňování a souvislostech jsem právě s jednodenním zpožděním (VV jsem např. ale psal už v sobotu) odeslal e-mail na poslankyně a poslance ČSSD následujícího znění:


Vážené poslankyně a poslanci ČSSD, 
píšu vám proto, že k mému zklamání (překvapen ale, vzhledem ke kontextu [1], nejsem) prezident vetoval [2] návrh novely horního zákona, který by konečně (po letech bojů a pří) zajistil lidem v obcích ohrožených těžbou uhlí jistotu, že nebudou ze svých domovů proti své svůli vyhnáni - a to ani v případ prolomení limitů, o něž nově usiluje vedení ústeckého kraje [3].
Váš místopředseda, senátor (mj. i kandididát na prezidenta) Diensbier v senátu také aktivně hlasoval (byť s výhradami) pro zrušení vyvlastňovacích paragrafů, cituji  [4]:
...

Pro mě je doopravdy velmi těžko představitelné, že by mělo pokračovat vyvlastňování v tom režimu, tak jak je obsažen v dosavadním horním zákoně. Neměla totiž pravdu paní kolegyně Paukrtová, když říkala, že stát se nedostane ke svému vlastnictví nerostného bohatství. Protože ten proces, tak jak je popsán v horním zákoně, není o tom, že stát vyvlastňuje pozemky, aby se dostal k nerostnému bohatství, ale je to tak, že slovy starého zákona organizace, tedy soukromoprávní subjekt vyvlastňuje pro sebe pozemky jiného soukromého vlastníka, tak aby v dobývacím prostoru se dostal k surovinám. Je to tak.
...
Nevidím na možnosti vyvlastňování ani nic sociálního, ani nic demokratického - v kontextu ekologickém o nějakých pozitivech také těžko hovořit, právě naopak. Stávající stav jen podporuje korupci (Czech Coal, Tykač) a nejistotu lidí v postižených regionech, argumenty o "nedostatku uhlí pro teplárny" byly také několikrát vyvráceny [5][6].
O tuto problematiku se zajímám už hodně dlouho, a je pro mě velmi důležitá - jako váš potenciální volič (a myslící bytost s Internetem, kde si najdu informace [7]) bych rozhodně nebyl nadšen, kdybyste nadále podporovali uhelné barony a provařené korupčníky, kteří na zachování vyvlastňovacích paragrafů mají hlavní zájem. V tomto směru se mi líbí tzv. "pravice", která toto podporovat nehodlá [7][8] - naneštěstí se ale názorově rozcházíme v jiných důležitých věcech, takže volit "pravici" (kéž už bychom se tohoto zastaralého a nefunkčního členění zbavili) pro mě není řešení...
Věřte mi, že v tomto uvažování nejsem zdaleka sám - to by pro vás asi totiž zajímavé nebylo (?) - nepodceňujte své potenciální voliče. Za vaši případnou podporu v této oblasti vám děkuji.
Odkazy:
[1] http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Doktor-Macek-vysvetlil-proc-Klaus-vetuje-zakony-Necase-a-Kalouska-248044
[2] http://zpravy.idnes.cz/klaus-vetoval-horni-zakon-09v-/domaci.aspx?c=A121119_151940_ekonomika_zt
[3] http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/204781-bubenicek-chce-prolomit-limity-tezby-uhli-na-ustecku/
[4] http://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/hlasovani?action=steno&O=8&IS=4881&D=25.10.2012#b13247
[5] http://www.greenpeace.org/czech/cz/press/CBU-odmitl-uhli-teplarnam/
[6] http://www.chytraenergie.info/index.php/chytra-energie-novinky/dopravafosilni-zdroje/151-cena-tepla-s-limity-nesouvisi
[7] http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=56640
[8] http://byznys.ihned.cz/c1-48569460-veci-verejne-chteji-znemoznit-vyvlastnovani-kvuli-tezbe-uhli

S pozdravem
McZ
--
Martin crysman Zahradník
www: http://crysmanovo.blogspot.com
e-mail: crysman@seznam.cz
jabber: crysman@jabber.org
gtalk: crysmanovo@gmail.com
Skype: no way! using Ekiga - SIP:crysman@ekiga.net
running GNU/Linux Xubuntu

E-mail šel mj. na tyto e-maily poslanců ČSSD:
antoninp@psp.cz, baborj@psp.cz, bohdalovav@psp.cz, bohnischr@psp.cz, bublanf@psp.cz, dolejsr@psp.cz, emmerovam@psp.cz, foldynaj@psp.cz, hamacekj@psp.cz, hasek@psp.cz, holikp@psp.cz, hulinskyp@psp.cz, chvojkaj@psp.cz, jalowiczorp@psp.cz, jandakv@psp.cz, kluckav@psp.cz, koskubaj@psp.cz, krakoraj@psp.cz, kratkyj@psp.cz, krecek@psp.cz, latkaj@psp.cz, lesenskav@psp.cz, michalika@psp.cz, neubauerv@psp.cz, novosadf@psp.cz , novotnyj1@psp.cz, ohlidali@psp.cz, orgonikova@psp.cz, paroubekj@psp.cz, petruj@psp.cz, plocp@psp.cz, rathd@psp.cz, rykalaa@psp.cz, sedaa@psp.cz, sincll@psp.cz, sklenakr@psp.cz, skopal@psp.cz, slegrj@psp.cz, smykalj@psp.cz, sobotka@psp.cz, tancosj@psp.cz, tejcj@psp.cz, urbanm@psp.cz, vahalovad@psp.cz, vanam@psp.cz, vanar@psp.cz, vandasj@psp.cz, velebnyl@psp.cz, votavav@psp.cz, zaoralek@psp.cz, zapletalc@psp.cz, zemanekj@psp.cz, zemekv@psp.cz
(e-maily jsou či byly veřejně dostupné - v přehledu např. zde, oficiálně jednotlivě zde)

Píšu o tom tady proto, že to považuji za společensky velmi důležité téma. Nejsem volič ČSSD - stejně jako nejsem volič ODS, TOP, VV, KSČM či jiné provařené odnože politických "elit". Pokud byste se chtěli přidat, bude jen dobře. Dle [7] se můžete podívat, jak kdo hlasoval minule, a pak třeba využít oblíbený portál NapisteJim.cz.

Díky za váš čas a zájem

Související články viz štítek "těžební limity"

Žádné komentáře :