Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pátek 15. ledna 2016

Wikipedia má narozeniny - kupte jí dárek a přispějte!

Wikipedia má dnes patnácté narozeniny. Hodně zdraví a štěstí!

A aby Wiki byla zdravá a silná, i letos jsem přispěl (zde je staré proč). A tu je malá motivace přímo od Wikitýmu:
zdroj: wikimediafoundation.org
Přispět je velmi snadné:
https://donate.wikimedia.org/wiki/Special:FundraiserRedirector?utm_source=donate&utm_medium=sidebar&utm_campaign=C13_cs.wikipedia.org&uselang=cs

Co vy? Přidáte se?

EDIT 2016-01-15 22:41:
přidávám dopis, co mi po zaplacení přišel, myslím, že jako motivační dopis poslouží dobře:
Děkuji Vám za Váš neocenitelný dar šíření vědomostí všem lidem po celém světě.

Jmenuji se Lila Tretikovová a jsem výkonnou ředitelkou nadace Wikimedia. V průběhu minulého roku poháněly dary, jako je ten Váš, naše úsilí rozšiřovat naši encyklopedii v 287 jazycích a více ji zpřístupnit po celém světě. Nejvíce usilujeme o dosažení těch, kteří by se jinak ke vzdělání nedostali. Přinášíme vědomosti lidem jako Akshaya Iyengarová z indického Solapuru. Když vyrůstala v tomto malém městě žijícím z textilního průmyslu, používala Wikipedii jako hlavní výukový zdroj. Pro studenty v těchto oblastech, kde jsou knihy vzácné, ale je k dispozici mobilní přístup k internetu, je Wikipedie zásadní. Akshaya později získala v Indii vysokoškolský titul a nyní pracuje ve Spojených státech jako softwarová inženýrka. Wikipedii připisuje polovinu svých vědomostí.

Tento příběh není výjimečný. Naše mise je vznešená a představuje veliké výzvy. Většina lidí, kteří používají Wikipedii, je překvapena, když se dozví, že je provozována neziskovou organizací a financována z vašich darů. Každý rok lidé přispívají, abychom uchovali veškeré lidské znalosti dostupné všem. Děkujeme, že umožňujete naplňovat tuto misi.

Jménem půl miliardy čtenářů Wikipedie, tisíců dobrovolných editorů a zaměstnanců nadace Vám děkuji, že tento rok uchováváte Wikipedii v provozu a bez reklam.

Děkuji Vám,
Lila

Lila Tretikovová
výkonná ředitelka,
Nadace Wikimedia
donate.wikimedia.org

Žádné komentáře :