Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

neděle 27. února 2022

K válce na Ukrajině

  1. Ještě pořád mě to šokuje, že Putin to fakt udělal...
  2. Myslím na Ukrajince každý den, a doufám, že zástupci západu budou mít taky pořádné "koule" jako prezident Zelensky (Zelensky refuses US offer to evacuate, saying 'I need ammunition, not a ride'), a přijmeme co nejtvrdší možné sankce - i navzdory tomu, že nás to bude něco stát. Každý, kdo přemýšlí stylem "potřebujeme ale přece plyn na vaření a vytápění a pro náš průmysl" nechť se podívá na záběry z Ukrajiny, v čem tam lidi teď žijou - ve válce! Takže to, že by si někdo musel kvůli extrémně rychlému konci ruského plynu koupit za 1200 Kč indukční vařič a dočasně si vytápět jen jednu místnost elektrickými kamny za dalších 1500 Kč by nás nemělo zastavit. Není to tak dávno, co jsme taky byli součástí SSSR...
  3. Ohavnost. Zdar a sílu Ukrajinskému lidu!


  4. Zdar a sílu všemu protiputinovskému Ruskému lidu - Rusko si jistě zaslouží příčetného a moderního státníka v čele, a světu se uleví.
  5. Bělorusko stejně tak.
  6. Ostatně... Severní Korea stejně tak... Afganistán... Sýrie... Kongo... a mnoho dalších (Global Conflict Tracker). Vnímáte jaké štěstí a privilegium máme, že žijeme v Evropě a míru?!
  7. STOP Putin!
PS: v ČR, konkrétně, jde polovina plynu do chemického průmyslu, z toho je většina na hnojiva, a z toho je většina Agrofert - věřím, že hnojivo umíme sehnat i bez ruského plynu - a možná se aspoň dále posílí povědomí o trvale udržitelném zemědělství (tedy bez průmyslově vyráběných hnojiv).

Žádné komentáře :