Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

čtvrtek 27. května 2010

Vítězný kandidát do voleb nalezen!

Po prozkoumání stránek Svobodných, Strany Zelených, JežíšPán*, Koruny České,* Humanistické strany, České pirátské strany, Klíčového hnutí; udělání si zkrácené verze volebního testu (20 otázek) na stránkách KohoVolit.eu; s přihlédnutím k vyloučeným stranám a argumentaci uvedené v mých příspěvcích otevřený dopis správcům serveru... a rozčarování nad volbami 2010; jsem dospěl k závěru, že budu volit 27 - KH - Klíčové Hnutí.

*čteno čistě ze zvědavosti :)

První dva kandidáti jsou mi sympatičtí - lidi, co jsou napojení na Hnutí Zelení, Hnutí Duha, Společnost pro trvale udržitelný život, Amnesty International či Eurosolar, ekologickou výchovu a realizaci i projektování energetických projektů, nevypadají jako lidi s pohnutou morálkou a etikou.

K úplné shodě v programu samozřejmě nedošlo (především v otázkách týkající se Evropské Unie), ale to jsem ani neočekával. Důležití jsou pro mě kandidáti a fakt, že v programu nemají bod, se kterým bych se nedokázal vyrovnat, a s většinou se shoduji. Když jsem si udělal test na výše zmíněném serveru, výsledek potvrdil, že KH je pro mě dobrá volba. Pokud má někdo zásadní argument, proč KH nevolit, prosím o komentář, zůstávám otevřený. Nerad bych se nechal napálit, jako posledně s panem Bursíkem - i když toho jsem si posledně vůbec neproklepl, byl mi sympatický jen z rádia a televize - tedy není divu, že to dopadlo (velkým) zklamáním ...

Test na KohoVolit.eu vřele doporučuji, netrvá dlouho a je srozumitelný.


Volbám a (dobrým stránkám) lidskosti zdar!

zdroje: KohoVolit.eu, Wikipedia.cz, Blisty.cz, www.volby.cz, webové stránky v článku uvedených stran

3 komentáře :

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Aha, tak to je smůla :( KH volit nemůžu!! Protože spadají pod "Volební kraj: Hlavní město Praha". Tomuto nerozumím - vždyť se jedná o volby do Parlamentu České republiky, a ne do Kraje ... objasní někdo, prosím? :((

OMG, frustrace je zpět.

Anonymní řekl(a)...

Marťo, ty jsi ohromně poctivý člověk. Fakt si vážím toho, s jakým nasazením jdeš do věcí a řešíš je. Někdy je to ale možná moc. Jak říká můj táta, je lepší "oko dělostřelce". Tzn.přehlédnu to a pal! :) Nikdy tu nebude strana ani člověk, který ti sedne docela. Já volil dle osobností, přijde mi to rozumné. Dále dle toho, zda ona strana bude mmít šanci, vzhledem ke svému percentilu, nějak ovlivnit dění v politice. Protože, jistě se shodneme, o tohle JDE. Je hezké mít stranu s dobrým programem, ale vezměme to pragmaticky: na co to bude, pokud se s největší pravděpodobností do parlamentu nedostane? (pokud jde o KH, já o ní neslyšel a to se docela o volby zajímám)*** Vysvětlení s KH je myslím prosté. Je to malá strana,proto asi nemá jiné kandidáty než v Praze.Ale jen typuju.
Děkuju ti za podnětné myšlení!!!!!

Otakar

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Nakonec jsem volil Stranu Zelených, lebo to byla pro mě jediná alternativa. Docela nesedla, ale většinově ano - a to je důležité. Na "šanci" dle percentilu prdím - viz vysvětlení v předchozích příspěvcích - a chtěl bych, aby to tak mělo i víc lidí. Míra všeobecné manipulace je už prostě neúnosná, volit dle toho, co se píše v novinách, namísto toho, co strana ztělesňuje a vyjadřuje, je prostě zcela zcestné - viz příklad s botama.

Výsledky voleb ... bída.