Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pátek 26. října 2012

O "přímé volbě" Prezidenta a Tour de Franz #2

V minulém příspěvku jsem kritizoval pojem "přímá volba", resp. českou implementaci tohoto pojmu. Onehdá jsem otevřel na iDNES článek "Sběr podpisů pro Franze přerušila policie. Nezákonně, hlásí iniciativa".

zdroj: my.opera.com
Nojo, někomu se nelíbilo, že Franz má hodně podpisů, tak je udali. Navíc nelegitimně, neboť stánek byl samozřejmě legální. Trapné. A velmi ostudné.

Když jsem v Praze v jedné restauraci sbíral podpisy pro Fisherovou či Franze (podporuju právě tyto dva kandidáty), tak mi dokonce jeden člověk (?) řekl "jen přes mou mrtvolu".

Je velmi mrzuté pozorovat lidi, jak mají strach z demokracie, jak mají strach z možností, z toho, že by si nedej bože lidi mohli VYBRAT z více možností, než je jim naservírováno pod hubu vládou... Ten jejich pocit ohrožení z více variant a možností. Smutek :(

PS: aktuální stav počitadla 49419 podpisů. Takže Franz je asi "za vodou" (doufám)... Prosím všechny, co by měli chuť podpořit T. Fisherovou, a ještě to neudělali, aby tak učinili - zde jak na to. Fisherová ještě podpisy potřebuje!

Žádné komentáře :