Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

sobota 9. listopadu 2013

Krvelačné stromy - pozor na ně, stojí podél silnic šílenou rychlostí!


Následující text můj přítel Otakar Blaha:
Tak ony se nám ze stromů staly vražedné nestvůry, jak je vidět. To takhle řidič jede zcela střízlivý a předepsanou nebo nižší rychlostí starou alejí, a najednou jeden ten zloduch strom vyskočí ze svého místa a přistane přímo před autem. Nebožák do stromu narazí, rozmlátí auto a zabije se. Strom se pak hororově zasměje, udělá si zářez střepem na větev a vrátí se na své místo. 
zdroj: citizenart.com

A tento strašlivý příběh, přátelé, se poslední dobou opakuje stále častěji. Existují již obávané aleje zcela agresivních stromů, kde i kdyby auto jelo krokem, stromy jej umlátí větvemi. Útočí již dokonce i na chodce. A nejhorší jsou staré stoleté, dvousetleté stromy, které ty mladší k tomuto jednání nabádají. 
Ty staré dřevěné bestie bychom měli pokácet předně. Do kamen s nima. Nebo ať z nich nadělaj židle do hospod, ať se může chudák řidič někde po tak stresující jízdě napít.

EDIT 2013-11-12, 15:53:
Celé toto vzniklo díky aktivitám Arniky, která se alejemi a stromy dlouhodobě zabývá. Pokud chcete, můžete např. - stejně jako my - podpořit akci "plechovka pro alej" přispěním libovolné částky.



A nezapomeňte, pozor na stromy! Stojí podél silnic šílenou rychlostí!


samolepka z e-shopu Arnika
EDIT 2014-09-15, 15:26:
Zajímavé čtení zde: http://arnika.org/stromy-kolem-silnic-nejsou-pricinou-nehod-na-vine-je-spatny-stav-silnic-a-nepozornost-ridicu