Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pátek 19. ledna 2018

Zeman prý kampaň nevede, financování je neznámé, dezinformační kampaň za udržení Babiše

Můj minulý příspěvek je v závěru dost kontroverzní, neb doporučuje voličům Andreje Babiše vyhledat terapeuta, kouče či jiný druh pomoci z důvodů tam dobře popsaných. To samozřejmě není ideální, a řady lidí se to může dotknout, a zřejmě i dotklo, což mě mrzí, a chtěl bych to nějak blíže vysvětlit, objasnit, napravit, narovnat... Na toto téma chystám samostatný příspěvek.

Teď jsou tu ale důležitější věci, které spolu souvisí - a to je mlžení, obstrukce, neférovost, nejasnosti ve financování a závažná podezření u dvou nejvyšších představitelů našeho státu.

1a.
Zeman prý kampaň nevede. Místo něj ji platí spolek Mynáře a Nejedlého, odmítá přitom říct, kde vzal peníze. Naproti tomu, u řady ostatních kandidátů lze všechny tyto informace dohledat na jejich transparentních účtech, jak se sluší a patří.
[https://archiv.ihned.cz/c1-65979030-zeman-pry-kampan-nevede-misto-nej-ji-plati-spolek-mynare-a-nejedleho-odmita-pritom-rict-kde-vzal-penize]

1b.
Senátor Veleba odešel Veselovskému ze studia. Nedokázal vysvětlit, kdo platí kampaň Zemanovi. Nevím, odpovídá Jan Veleba na otázku, odkud pocházejí peníze, které na kampaň vynaložil spolek Přátelé Miloše Zemana, jehož je sám členem. A stejně reaguje i na dotaz, zda na kampaň přispěla Strana práv občanů, které předsedá. Sám jsem nic nepodepisoval, netuším, říká Veleba. Z údajů o nepeněžitém bezúplatném plnění, které musí kandidáti zveřejnit před volbami, přitom vyplývá, že Strana práv občanů vydala více než milion korun na výrobu a instalaci reklamních bannerů pro Zemanovu kampaň.
[https://video.aktualne.cz/dvtv/prezidentska-debata-v-ct-duel-drahos-zeman-bude-moderovat-wi/r~5352432cfc5511e7b6830cc47ab5f122/]

2a.
Zpráva OLAFu o dotačních podvodech našeho Premiéra se prý dle Andreje Babiše jeho samého vůbec netýká, přitom je to ve více než 20 případech. Ze zprávy jednoznačně vyplývá, že Babišovi lidé se moc nesnaží prokázat, jak to s akciemi bylo, a odvrátit tedy případné spiknutí. Zpráva dochází k velmi podobným závěrům jako policie, tedy o možném porušení zákonů a o podezření z podvodu a mnoha předpisů Evropské unie k dotacím, tedy zneužití finančních zájmů unie.
[https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/zprava-olaf-capi-hnizdo-andrej-babis-otazky-a-odpovedi_1801111823_kro]

2b.
Ministerstvo financí vede kolem zprávy OLAF ostudnou dezinformační kampaň, tvrdí Michálek. Ministerstvo zveřejnilo o závěrech zprávy zavádějící informace a Babišova média manipulovala veřejnost, říká místopředseda Pirátů Jakub Michálek. Politici podle něj mají mít stejný proces jako občané, nemají mít privilegia. Poslanci ANO hájí Andreje Babiše až urputně.
[https://video.aktualne.cz/dvtv/odlozit-babisovo-stihani-nechapu-ze-to-muze-byt-vazne-receno/r~9bf9cecefa2f11e786cf0cc47ab5f122/]


Prosím všechny, co nějak podporujete Miloše Zemana či Andreje Babiše, abyste věnovali tématu zvýšenou pozornost, a mohli eventuálně přehodnotit ne/vhodnost tohoto chování. Podporovat a volit samozřejmě můžete koho chcete - ale měli byste to dělat informováni, s vědomím toho, jaké to má důsledky. Oba tito vysoce postavení muži poškozují nejen naši republiku, ale taky mě, a desetitisíce dalších lidí v této zemi.

Proč si toho nejste vědomi?

Nebo mi něco uniká? Čeho si nejsem vědom já?
zdroj: wikimedia.org
Stejně jako Tomáše Kaplera, i mě zajímá, proč vám nevadí podvod (?!)
[https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/zajimalo-by-me-proc-volicum-ano-nevadi-podvod-rika-muz-ktery/r~20064af6fc6c11e7aabeac1f6b220ee8/]

Není tomu tak dávno, co lidé podporovali rekordmana ve sběratelství veřejných funkcí a usvědčeného lháře Michala Haška - viz můj článek z roku 2016 Proč je tak těžké, aby to bylo (nejen) v naší zemi lepší?! (Mimochodem, Babiš tam obviňuje Kalouska ze zlodějství. Uznávám, že to je oprávněně, ale vzhledem k tomu, že to je vlastně "zloděj křičí chyťte zloděje", nevyznívá to moc přesvědčivě, a je velkým selháním občanů tohoto státu, že máme ve vrcholné politice lidi tohoto typu.) Samotná úroveň komunikační kultury obou pánů je velmi tristní, a taky o ledasčem vypovídá.

Žádné komentáře :