Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pátek 26. ledna 2018

Abych tu pohanku dokouřil... (proč NE Zemanovi a Babišovi?)

Dnes se mi zajímavě spojilo několik věcí, když jsem se náhodou dozvěděl, že slavný režisér Ridley Scott několik málo měsíců před premiérou filmu All The Money In The World vyměnil Kevina Spaceyho za jiného herce (tj. přetočit a přestříhat kus filmu) [1], stejně jako bylo pozastaveno natáčení House of Cards, kde Spacey vystupuje [2] - protože na povrch vyplavalo několik obvinění ze sexuálního obtěžování.

Pomiňme teď, zda jsou obvinění pravdivá, či nikoliv, to ponecháme na tamních soudech. Co mě na tom zarazilo je ten kontrast - u nás v ČR jsme prostě v pohodě. Prezident Zeman lže [3], vede nečestnou kampaň [3], má za sebou několik vážných kauz [3], vystupuje opilý při důležitých ceremoniálech [3], mluví sprostě ve veřejném rádiu [3]... Premiér Babiš nejen lže, ale taky krade (přesněji dopouští se dotačních podvodů) [3], vykazuje mafiánské chování při likvidaci drobných zemědělců [3], kuje pikle, jak se z toho všeho vyvléknout (za podpory prezidenta Zemana, který se neostýchá znovu vložit důvěru trestně vyšetřovanému Premiérovi, přestože naprostá parlamentní většina s tím nesouhlasí)... A my, občané ČR... jsme v pohodě. Tedy já ne. A tisíce dalších taky ne. Ale obecně, milióny lidí, vás, tam venku... jste s tím v pohodě.

Však co, přece beztak "všeci kradnů", jak řekl Premiér [3], tak proč by nemohl on, což?
Všichni beztak taky lžou, tak proč by nemohl Prezident, Premiér, a další zástupci lidu v Parlamentu, což?
A stovkám tisíc lidí (především voličům těchto a dalších pánů, ale nejen jim)... to nevadí. Předpokládám, že by jim vadilo, kdyby byli okradeni a obelháni osobně oni (?) - ale takto, když jsme obelháváni a okrádáni všichni, tak nějak kolektivně, tak to tak nějak nevadí... stejně jako za socialismu - však si to v tom družstvě veznem, co pořebujem, ne? A když se na to přijde, tak zatloukat, zatloukat, zatloukat, jak radíval Dr. Plzák [3].

Což?
zdroj: quora.com
Docela by mě zajímalo, jak by to u nás v republice vypadalo, kdyby Babiš či Zeman někomu sáhli do rozkroku, jako to údajně udělal Kevin Spacey (?) Obávám se, že by se nestalo nic, neb vlastně co čekat od člověka, který krade a lže, to je přece jasné, ne? V poho... Lidovost je hlavní. Lidi z lidu... Moderní politici, co vlastně nejsou politici (jak s oblibou o sobě říkával Babiš) + političtí dinosauři typu Zeman, Kalousek, Bém, Hašek, Klaus, a další zloduši [3]. Milióny lidí v ČR mají jakousi zvláští zálibu ve zničující ignoranci. Big Brother by měl radost,  ignorance/nevědomost je síla.

Já už to tak nechci!
A nejsem sám [3].

A abych tu pohanku dokouřil (ne, to není překlep) [4],
...
zde je:

Deset otázek pro prezidenta Miloše Zemana, na které DVTV nikdy neodpověděl [5]: o financování kampaně, partnerství s A. Babišem a penězích z Panamy, náklonnosti k Číně bez zvýšení čínských investic, jak je to s tím Kellnerem, co ten Nejedlý bez bezpečnostní prověrky a napojení na Lukoil, co ta Ukrajina a Krym atd.?:
https://video.aktualne.cz/dvtv/deset-otazek-pro-prezidenta-milose-zemana-na-ktere-dvtv-nikd/r~8958b1c4fd1b11e7988aac1f6b220ee8/

a zde je (nejen) 10 Případů Miloše Zemana [6] o penězích z Panamy, aféře s Petrou Buzkovou, Zemanovi a Rusku a Číně, Peroutkovi, absence bezpečnostní prověrky pana kancléře, kejkle s výběrovými řízeními, a mnoho dalšího:
http://pravyprostor.cz/10-pripadu-milose-zemana/

něco od mladší generace zde v Hrotech týdne [7], např. o mýtech údajného spojení Drahoše s migranty či falsifikováním práce (jsem ani nevěděl, že takové kachny poletují...):
https://www.youtube.com/watch?v=-zz-l6Xd52E

(dohledejte si další zdroje informací sami, není to problém, je jich všude dost, stačí se trochu více zajímat)

Mimo to všechno, Zeman je prostě fyzicky slabý a nemocný člověk...

Nevolte Zemana. Nevolte Babiše (důvody viz minule).
Poškozujete tím náš stát a schvalujete neetické a amorální chování a jednání, a nepřímo mi ubližujete.


Dlouho jsem nechápal, proč to děláte. Pak mě ale osoba blízká navedla na rozuzlení té záhady:
https://www.youtube.com/watch?v=2ZGtYyOErvc
Prostě, jak by řekli v Kofole, Když ho miluješ, není co řešit...

Tentokrát bylo - a ještě je - z čeho vybírat, prosím, vyberte dobře, a nevybírejte jen podle citů - milujte si koho chcete, ale nepoškozujte u toho nás ostatní, prosím. Choďte k volbám pravidelně, a informujte se, má to smysl [3]. Díky.

#McZ

Zdroje a odkazy:
[1] http://money.cnn.com/2017/11/02/media/house-of-cards-kevin-spacey-harassment/index.html
[2] https://edition.cnn.com/2017/12/11/entertainment/all-the-money-globe-nominations/index.html
[3] strávil bych teď zbytečně hodinu dohledáváním a citováním něčeho, co si snadno můžete dohledat sami, jen do toho - aspoň se vyhneme tahanicím o konfirmačním zkreslení.
[4] https://www.lidovky.cz/video-zemanovo-prereknuti-misto-abych-pohadku-dokoncil-rekl-abych-tu-pohanku-dokouril-grg-/zpravy-domov.aspx?c=A180123_141058_ln_domov_mpr
[5] https://video.aktualne.cz/dvtv/deset-otazek-pro-prezidenta-milose-zemana-na-ktere-dvtv-nikd/r~8958b1c4fd1b11e7988aac1f6b220ee8/

Žádné komentáře :