Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

čtvrtek 13. prosince 2012

(NE)chceme větší dohled vlád nad internetem?!

Právě jsem odeslal dopis českým europoslancům a europoslankyním [1] - přijde mi velmi důležité, aby se o tom nejen mluvilo, ale taky aby se něco dělalo... protože jinak... viz konec dopisu :(
zdroj: graphikaddict.files.wordpress.com

Vážení čeští europoslanci a europoslankyně,
dnes jsem s hlubokým politováním četl, že na konferenci v Dubai se Země OSN vyslovily pro větší dohled vlád nad internetem.
osud svobodného Internetu mi rozhodně není lhostejný, a téma sleduji a jsem v něm aktivní už poměrně dlouhou dobu (přinejmenším od dubna 2009)
Vzhledem k souvislostem, např. těmto:



nebo anglicky např. zde:


Můj vlastní přehled, postřehy a odkazy potom přehledně zde:
http://crysmanovo.blogspot.cz/search/label/Internet

Mě celá záležitost a vývoj toho, co se mocní lidé světa snaží udělat s Internetem a svobodou občanů a lidí této planety opravdu velmi znepokojuje.
Prosím vás o dvě věci:
1)
o radu, co mám udělat proto, aby se EU intenzivně a striktně vymezovala proti podobným návrhům podporujícím cenzuru, kontrolu a zpoplatňování - komu mám napsat? Radě EU? Máte nějaké kontakty? Angličtina nebude problém...
2)
o vaši osobní podporu v boji proti těmto antidemokratickým tendencím pod taktovkou totalitního řízení (Čína), ekonomického diktátu a lobby zábavního průmyslu - viz odkazy výše.

Pokud přijdeme o Internet, jakožto nejlepší zdroj nezávislých informací, kde si člověk může aktivně najít celkem jakoukoliv špínu, co se děje na politickém, ekonomickém a ekologickém poli (a celkem jakoukoliv další špínu - viz např. zde), nebo třeba užitečné věci typu "jak kdo hlasuje v ps" - tak z nás opravdu budou jen tupé ovce, protože bez informovanosti není osobní názor, ale jen brainwash a jednosměrná nalejvárna typu televizní vysílání ve stylu "ubavit se k smrti" pod hlavičkou několika mocných a bohatých společností světa... Policejní stát jako heslo budoucnosti? Freedom is slavery, ignorance is strength, war is peace! To chceme??

Děkuji za případné odpovědi a podporu
McZ

Kontakty na Evropskou Komisi jsem zatím našel zde:
http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/kroes/contact/commissioner/index_en.htm
Kdybyste měli lepší cíl, napište komentář, díky.


[1] http://www.evropsky-parlament.cz/view/cs/whoiswho/meps2009.html:
zuzana.brzobohata@europarl.europa.eu, jan.brezina@europarl.europa.eu, milan.cabrnoch@europarl.europa.eu, robert.dusek@europarl.europa.eu, andrea.ceskova@europarl.europa.eu, hynek.fajmon@europarl.europa.eu, richard.falbr@europarl.europa.eu, jiri.havel@europarl.europa.eu, jan.zahradil@europarl.europa.eu, oldrich.vlasak@europarl.europa.eu, evzen.tosenovsky@europarl.europa.eu, ivo.strejcek@europarl.europa.eu, olga.sehnalova@europarl.europa.eu, libor.roucek@europarl.europa.eu, jirsa@roithova.cz, katerina@roithova.cz, vladimir.remek@europarl.europa.eu, miloslav.ransdorf@europarl.europa.eu, pavel.poc@europarl.europa.eu, miroslav.ouzky@europarl.europa.eu, vojtech.mynar@europarl.europa.eu, jiri.mastalka@europarl.europa.eu, edvard.kozusnik@europarl.europa.eu, jaromir.kohlicek@europarl.europa.eu

2 komentáře :

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Je dobré vědět, že nejste sami. Taky tam naleznete odkaz na to, kde se můžete zapojit i vy...
Cituji nejmenovaného europoslance:
"""
Vážený Martine Zahradníku,

plně souhlasím s Vaším názorem a budu vždy proti regulaci internetu jako takového.

K Vašemu dotazu: Můžete oslovovat své volené zástupce, jak u nás doma, tak na úrovni EU. K tomu v EU existuje tzv. ještě Občanská iniciativa. Pokud Vás zajímá, jak to funguje, tak podklady naleznete ZDE:
http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_general/citizens_initiative/index_cs.htm
"""


Jen k tomu doplním, že správný odkaz je tento: http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/welcome (odkaz pana poslance na něho odkazuje v první aktualitě)

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Jiný europoslanec mi poslal odkaz na rezoluci proti "cenzuře internetu", kterou přijal Evropský parlament už 22. listopadu 2012. Doporučuji k přečtení, znění zde: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+P7-RC-2012-0498+0+DOC+XML+V0//CS

Zdá se, že EU má celkem jasno - jak je to ale doopravdy, a co zmůže EU ve světovém ringu... To ještě uvidíme. Pro nás, "obyčejné" lidi, z toho plyne, že musíme téma sledovat, komunikovat, demonstrovat, peticovat... být aktivní.