Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

neděle 27. ledna 2008

Dračí krev, Jurij Gagarin, ztráty a nálezy (z Malagy #35)

Nudím se u přemlouvání sama sebe k učení, tak radši napíšu pár novinek. Našli jsme nový bar jménem Jurij Gagarin, kde mají 9 druhů lahvových ukrajinských piv (na rozdíl od místních prcků v plné velikosti, takže se mi opět po uchopení lahváče objevil na tváři široký úsměv) a kdovíkolik druhů vodky. Barman je úplně skvělý, vždycky nám dá na sebe panáka a něco k zakousnutí, vykládá si.. mimochodem, ukrajinštině je rozumět snáz než ruštině - po pár piwech sme si vykládali každý po svém a celkem to šlo :) Dimitrij (ten barman) prostě rulezz! Teď posledně mi nabídl nějaký vzorek zapečené brambory se špíčkem a cibulkou, předtím nám nachystal vzorek kaviáru.. mňammňam, až budete někdy v Malaze, určitě se stavte, je to v centru. No, a protože je tak hodný, tak jsem tam přišel se zbytkem naší sliwowitze.. no, byla z toho dobrá akce :)

"Dračí krev" dostal jméno mnou včera ukuchtěný guláš. Je výýýborný.. akorát "trochen" pálí. Když jsme s Pierrem vybírali papriku, měl jsem v jedné ruce dulce a v druhé picante. Shodli jsme se na druhé variantě a .. tak to dopadlo, pažroutíme ďábelsky rudý guláš, až nám slzy tečou :)

Poslední odstaveček necháme smutku - opustila nás Marta, ta skvělá Portugalka - dnes odjela domů, skončila, terminado, finito.. bude nám chybět!!

PS: včera u nás spal jeden Prušaňák, co jel za kamarádkou do Córdoby (pro pamětníky: za tou Irenou). Svět je holt malý!

2 komentáře :

Anonymní řekl(a)...

Ajajm toho gagarina bych si dal rict ;-) zjisti, jestli nemaji pobocku v Barcelone, budu tam muset jednu noc kalit nonstop :-D

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Hehe, to asi ne. Ale kalba nonstop by neměla být ve Španělsku žádný problém :)