Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pondělí 19. listopadu 2007

Zákon nad zlato

"Málo známý zákon, který lidem zakazuje, aby umírali na půdě Parlamentu, vybrali televizní diváci stanice UK Gold jako nejabsurdnější britské legislativní ustanovení.

obr. knížky s paragrafemJako druhý nejabsurdnější byl vybrán zákon, podle něhož je nalepit známku na dopis vzhůru nohama (v Británii mají poštovní známky na sobě portrét královny) velezradou.

Na třetím místě se umístil zákon, podle něhož smí být na veřejnosti v Liverpoolu "nahoře bez" pouze prodavačky v obchodech s tropickými rybami.

Jako nejabsurdnější mezinárodní zákon byl vybrán zákon z Ohia, kde je protizákonné opíjet ryby.


V první desítce nejabsurdnějších britských zákonů byl dále zákon..."

Neví někdo o nějakých takových chujovinách i z našich luhů a hájů? Nebo u nás nic takového není? To snad ne.. Že by ve státě kde se prostřednictvím médií nehorázně manipuluje s veřejností (viz demonstrace a Čunek + priority pana Václava Moravce) a kde se politické strany chovají naprosto v rozporu se svým volebním programem (za všechny jmenujme např. Stranu zelených, neboť to se mě jakožto (teď už bývalého) voliče velmi dotýká) nebyly v právním řádu žádné takové cypoviny? Tomu se mi snad ani nechce věřit. Šup sem s něčím! Weetchko, ty si ten právník, nahoď něco..

17:03
Právě jsem koukal do programu ČT z neděle a vyšťoural si textový přepis Otázek Václava Moravce. Otázce umístění radaru byl věnován prostor a o demonstraci také nakonec padla zmínka. Tímto se tedy omlouvám za neuváženou první rýpačku. Pan Moravec si buď nejspíš nakonec uvědomil, že nemůže stejnou chybu zopakovat 2x, nebo to měl v plánu diskutovat už od začátku, kdo ví. Tak jako tak mě to potěšilo.

zdroj: blisty.cz, ceskatelevize.cz

3 komentáře :

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Pro ty co by se snad ptali "to sis nemohl ty rýpačky odpustit?".. Ne.

Musel jsem si rýpnout tady, aby další příspěvky už mohly být "čisté".

Anonymní řekl(a)...

A co loveni ryb lukem z konskeho hrbetu, to jsi nikde nenasel?
A Moravce bych se zastal. Na to, jaky muze mit vliv na politiku, je velmi nestranny.

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

To není moje hledání, to hlasovali britští televizní diváci.

To střílení z koně je někde z USA, že? Taky dobrý :) Rád bych, aby se tu objevilo něco od nás.. Klidně i ze staré republiky. Kdybych hledal, určitě najdu, ale mrcasit se mi s tím nechce, to spíš jen kdyby náhodou někdo o něčem věděl tak nějak spontánně.

A ohledně Moravce.. však v dodatku ze 17:03 to objasňuju, že to nakonec nezmrvil, takže jsem moc nepochopil na co narážíš? :(