Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

čtvrtek 8. listopadu 2007

Věděli jste, že... #1

Počínaje tímto příspěvkem startuji seriál "Věděli jste, že..", kde v jednom, dvou odstavcích zmíním 3 věci, co mě v poslední době zaujaly. Tak příjemnou zábavu!
  • ..zkratka WWW nutně nemusí znamenat "webové stránky" (World Wide Web), ale také World Weather Watch, což je celosvětový systém stacionárních družic zvaný česky Světová hlídka počasí, který byl realizován r.1974 jakožto nepřímý důsledek špionážního souboje mezi supervelmocemi?

    Ano, za poměrně přesnou předpověď počasí až na týden dopředu vděčíme zbrojení a vojákům...

  • zdroj: externe.kvalitne.cz
  • ..jen 2% lidstva mají přirozeně rudé vlasy? Jde o nositele mutace, která se objevila před tisíci lety jen v indoevropské populaci, a je až do dnešních dnů nejrozšířenější v severní Evropě. Zrzavými šampióny jsou pak Skotové, protože 40% má k této barvě vlasů genové předpoklady a 13% Skotů pak má na hlavě opravdu zrzavé vlasy...

  • ..když jsem si chtěl otevřít tady na Universitad de Málaga článěk o sexomnii, místní IT politika mi to neumožnila? Posléze jsem zjistil, že jsou blokovány nejen všechny URL adresy obsahující řetězec "sex", ale i například "masturb". Zato řetězec "ultra violencia" či "violence on children" nikomu nevadí. Inu, zdejší studenti se očividně mohou vzdělávat v oblasti násilí, zatímco sex je jim na Internetu zapovězen.
Zdroj: idnes.cz, osobní zkušenost

3 komentáře :

Lu řekl(a)...

Juuu, ja jsem napriklad vubec nevedela, ze mas rad blues a Dianu Krall a Zaklinace! Kdo tady ma s kym neco spolecneho co? Chvalim chvalim

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

nojo, no.. sme se taky dlouho neviděli :)

I když, Zaklínače jsem poprvé četl určitě ještě na gymplu. K Dianě jsem se dostal až v prváku na výšce..

Lu řekl(a)...

Hm hm...zajimave. Protoze ja Zaklinace precetla asi v tretaku na gymplu...