Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

středa 31. října 2007

fuzzmail

Přemýšleli jste někdy, jak probíhá proces psaní mailu? Co všechno z toho, co se děje, se nakonec dostane k příjemci? Rozhodně se mu nedostane to, že jste se 1x vysmrkali, 2x podívali z okna, 3x museli přerušit psaní, neboť za Vámi přišel spolubydlící s nesmírně důležitým dotazem, a že jste 33x zmáčkli backspace.

ukázkový mail (po kliknutí)No, poslední jmenované nemusí být zcela tak pravda, pokud využijete zajímavou službu fuzzmail. Služba zaznamenává v reálném čase přesně jak a co píšete, takže v podstatě jako byste si při psaní mailu natočili kamerou monitor a pak poslali videozáznam. De facto se tak stírá výhoda psané komunikace - totiž že můžete všechno před prezentováním dané osobě nachystat a libovolně poopravit - nad mluveným slovem. Nechcete si tedy s někým "popovídat psaním"? :) Je to celkem psina (jesus, toto slovo jsem snad v mluvené řeči ještě nikdy nepoužil)

Určitě alespoň mrkněte na ukázkový mail, co jsem pro vás napsal (po kliknutí na obrázek)

4 komentáře :

Anonymní řekl(a)...

ICQ se takhle kdysi chovalo. Mozna to maji jako moznost stale. Kdyz cloveku pri psani doslo, ze je to kravina, uz nebylo cesty zpet...

Mimochodem, "typing monitor" u dnesnich IM (tj. ze se objevi ikonka, zezelena lista, nebo tak neco, kdyz uzivatel na druhe strane neco pise) funguje podobne. Kdyz clovek zacne neco psat, uz musi neco poslat, protoze druha strana na zaklade typing monitoru pravdepodobne neco ocekava...

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Hehe, tak to bylo dost kruté :)

Typing monitor naštěstí neví, co píšeš, takže klidně můžeš napsané "stejně tě nenávidím" smazat a poslat místo toho "radši nic" a druhá strana se nic nedoví. Mimochodem, typing monitor si dycky vypínám, přijde mi to jako zbytečný rušivý prvek při práci..

Myslím, že takový ten uplně primitivní konzolový komunikátor v Linuxu (už nevím, jaxe to menuje) funguje taky tak, ne? Ale jistý si nejsem..

Každopádně, je to zajímavé. Konečně mě po čase bavilo napsat email :)

Dík za comment
crysa

Anonymní řekl(a)...

musi byt vtipne cist si neco po cloveku s nejakou psychickou poruchou. treba po schizofrenikovi. nebo taky po me. jen ve slove "schizofrenikovi" jsem udelal 2 preklepy :-D

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Překlep sis opravil, ale chybu v "me" ne (ok, to je hnusná rýpačka, uznávám, tady mi můžeš i trochu vynadat :)

Jinak, k tématu: záleží na tom, jakou má onen schizofrenik frekvenci "přepínání" mezi identitami. Jestli dost vysokou, tak pravděpodobně takovýto mail nikdy nedopíše :)