Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

úterý 9. října 2007

Jazyky, kytara, harmonika, avízo.. (z Malagy#17)

Jen krátce tady z parku u školy, kde čekám na přednášky (začínám v 5h a končím klasicky 21.30h). Totiž, zatím to mám uděláno tak, že tak tupě končím každý den, lebo ještě nevím, co budu studovat. V tom máme jako erasmáci docela výhodu, že se můžeme matrikulovat (zapsat studované předměty) až o měsíc, dva později než místní. Od 19.30h do 21.30h jsou tady na různých fakultách jazyky, takže zkouším 3 angličtiny a dneska zkusím němčinu.

Jednu z těch angličtin studovat nebudu (Inglés para la economía y empresa),ale nejspíš tam budu v pátek chodit, lebo je to docela zajímavé, a druhou (Inglés técnico) ještě nevím, včera jsem tam byl poprvé, uvidíme, je to sice taky peklo, ale menší, lebo jsem mluvil s profesorem po hodině a říkal, že překlad angličtina -> španělština jsou 3b z 10, přičemž na prolezení stačí 5b a že u erasmáka by byl tolerantnější k preciznosti překladu. Ale stejně je to sranda, lebo vzhledem k názvu předmětu se tam překládají věci jako článek o periodické soustavě prvků, Avogadrově konstantě, elektřině..

Za 2 hodiny cca zkusím tu němčinu (co je taky 2x2h týdně). Jmenuje se to jen Alemán [němčina], takže žádné obskurnosti o radioaktivitě apod. tam nejspíš nebudou :)


Mno, a co je pozitivní je, že už se začínám celkem chytat i ve škole, už celkem rozumím. Když mluvím s místníma (v obchodě, s profesorem, na ulici), tak už taky furt neříkám Una véz más por favor?! [ještě jednou, prosím], začíná to být podstatně lepší. Věci, co jsem měl už u nás na VUT-FP (např. včerejší téma "marketing") se dají zvládnout v poho. Dokonce jsem profesorovi i poradil jedno jméno (Elton Mayo), když si nemohl vzpomenout :)

19:15
Hehe, tak právě skončil ten předmět, kde "tak krásně rozumím". Vtipné je to, že jsem dnes nerozuměl vůbec nic :/ Totiž, oni se v jednom předmětu střídají 2 profesoři a zároveň 2 okruhy přednášek - v pondělí je marketing, business, organizace podniku etc. a dnes, v úterý, jsou finance a účetnictví. Profesor z pondělka je mladý usměvavý týpek, co pořád něco vymýšlí, na něco se ptá, pěkně mluví.. a je s ním sranda. Ten z dneška je postarší vrásčitý pán, co čte jakési PDFko a každých 5 minut se dívá na hodinky, kdy že už bude moct skončit.. No, super!
Tak to jen takový dodatek..


Guitarra
Chudák Frantík. Včera přišel domů s novou kytarou (elektrickou). Hrozně pěknou, vypadá jak z 80. let, to já žeru :) Problém je v tom, že mu solidně drnčí ve 2 polohách 2 struny. Sice to v obchodě zkoušel prey, ale očividně neprohmatal všechny možné polohy. Tak tam dnes šel to reklamovat, ať mu dají jinou, ale bylo mu údajně řečeno, že novou mu dát nemůžou, lebo jsou na ní už zezadu otisky knoflíků nebo co. Mno, tak si to tam nechává spravit (snad zadarmo).

Harmonika
Chudák Zahradník. Dneska si konečně koupil "B" harmoniku, aby mohl trénovat s nahrávkama z netu (Zdravím Backsight a Zdeňu). "B" harmoniku MarineBand od Hohnera za 20E. Jaké ho ale čekalo nemilé překvapení, když zjistil, že "B" je ve skutečnosti "H" harmonika, s kterou se dá tím pádem foukat blues v F# (Fis), což mu je samozřejmě úplně k ničemu. Správná harmonika po konzultaci s Mr.Google zřejmě bude "Bb". Obchod s hudebními nástroji už byl samozřejmě zavřený, když se vydal zkusit štěstí s výměnou. No, nejsou to oba i s frantíkem hňupi?

Ještě že je dnes večer v Roadhouse zase Jam session, si spravím náladu. "A Keep your eyes on the road, your hands upon the wheel.." (zdravím Lucii)

Avízo
V sobotu jsme byli s frantíkem a jednou španělkou ve městě. Ke španělce jsem přišel ve čtvrtečním a pátečním kurzu té angličtiny, co je mi k ničemu, a k nápadu jít do města jsem přišel v sobotní slunné a hřejivé ráno. Navštívili jsme místní arabskou pevnost z XI. století, co se tyčí nad městem na kopci, a posléze přístav, kde jsme došli až na konec mola, odkud je pěkný výhled na město. Přístav je tu velký jak kráva.. všechno ukážu v dalším příspěvku na fotkách, některé sou hoodně povedené. Fotka lodičky se zapadajícím slunkem v pozadí se zaručeně bude líbit všem, čekal jsem na ni půl hodiny :).. No, tak příště!

Žádné komentáře :