Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pátek 12. října 2007

Šalingrad je hlavní vesnicí Moravistánu..

Wikipedi, doufám, netřeba představovat. O čem ale moc lidí neví je existence NecyklopediE, což je taková Wikipedie naopak. A proč o tom píšu? Protože si musíte (hlavně študáci ze štatlu) přečíst suprový článek o Brnu.

Malá ukázka:
"...Moderní systém podzemní dráhy byl navržen s cílem částečně nahradit hypertrofovanou síť šalin, ale jeho realizace byla odložena do doby, než bude vyřešen spor o umístění hlavního nádraží a dokud nebudou rozděleny úplatky. Částečný odpor vůči projektu brněnského metra, který je společný většině obyvatel je součástí místního folkloru a není překážkou Pokroku. Spor byl nakonec vyřešen velmi šalomounsky. Nádraží bude odsunuto na Bystrc (to je neutrální umístění), a první tři stanice metra (Pražská, Leninova a Moravské náměstí..."

"Okolo roku 1997 vyslala nově ustavená vládní společnost Spojených Vidláků zemského města Brna svého emisara do hlavního města České republiky, do Prahy. K jeho bezmezné a trpké desilusi našel properující město s fungující kanalizací, metrem a štestím zářícími lidmi, kteří..."

:)

2 komentáře :

Anonymní řekl(a)...

Velkolepe. I nadale nam prosim rozsiruj obzory.
Odjedes si z Brna a zacnes nam o nem podavat informace ;-)

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

neboj, už mám nachystaný další příspěvek z kategorie "tip" :)

PS: já myslel, že ty blog nečteš.. Jaxe Ti líbí fotky z přístavu? (ano, vynucuji si pochvalu :)