Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

sobota 27. října 2007

Co se dá potkat po cestě do školy (z Malagy #21)

Tak tu máme po delší době opět něco z Malagy. Podíváme se na to, co všechno se dá potkat (nejen) po cestě do školy a povíme si něco o drogách..
  • Hašiš.
    Ano, hašiš je tady všudypřítomný. Přestože jsou tu jakékoli drogy nelegální, kouří se téměř všude. Marihuana (která je zase běžná u nás) se tu moc nekouří. A proč se kouří hašiš a ne marihuana? Protože Maroko je přece tak blízko.. [Porque Marrueco está tan cerca..] Každopádně, že se kouří v klubech a barech, to mi přijde celkem normální - až na to, že některé bary jsou tak provoněné hašišem, že pasivně tam musí kouřit vlastně všichni. Co je ale trochu odlišné od ČR je to, že lidi tu kouří hašiš i na ulici - za chůze do práce/školy..

  • Lido-opice-ryby?
    V ten stejný den, asi o 200m dál od týpka s jointem jsem potkal pána, co byl tak strašně chlupatý, že vypadal jako gorila. Naneštěstí měl ještě tričko s krátkým rukávem, takže jeho nadměrné ochlupení způsobilo, že vypadal jako člověk co si zastrčí hnusné černé smetáky do rukávů a límce.

    Jako by toho nebylo málo, narazil jsem ještě na Číňana "sumce" (možná to byla jiná asijská národnost, nějak v tomhle ohledu postrádám rozlišovací schopnost), který měl fousy. Ale panečku, jaké fousy.. Měl jich na obličeji celkem jen asi 10, zato ale každý z nich měl minimálně 10 centimentrů! No, navíc byl celkově strašně škaredý. Brr.. Kdyby se přihlásil na kompars Pirátů z Karibiku, producenti by ušetřili na maskérech.

  • Mierda
    Pozorní čtenáři blogu jistě ví, co to španělské slovo znamená. Ano, na ulici je spousta psích výměšků, o tom už jsem psal. Co jsem ale nepopsal byla forma. Představte si něčí tělo, na které je nanášen opalovací krém. Obvykle to probíhá tak, že se rozlije krém na jedno místo, ze kterého se pak dlaněmi roztírá na všechny strany. A přesně takovou formu tady mají exkrementy. "Tělem" máme na mysli chodník, "dlaněmi" jsou podrážky všeho druhu a "opalovacím krémem" se myslí..

  • Vybírači popelnic
    Lidí s tímto zaměřením se tady vyskytuje celá řada. Rozdíl oproti ČR je v tom, že u nás můžete takové lidi poznat na první pohled, zatímco tady se začne hrabat v popelnici celkem slušně oblečená paní.

Tak to bude pro tentokrát všechno. Příště si povíme něco o použití symbolů v různých kulturách, k čemuž mě inspirovalo logo kopírovací kanceláře na zdejší univerzitě..

2 komentáře :

Anonymní řekl(a)...

na ty hovinka casem nabudes jistou automatickou rozlisovaci schopnost vyhnout se i bez soustredeni. Pokud ne tak si zajed do Indie tam jsem se to naucil hodne rychle:-) od te doby jsem zatim do niceho neslapl:-)takze predpokladam ze si tuto schopnost postupne taky osvojis.

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

Prej "hovinka". Hehe, to bys viděl, co je tady za ho**a! Rozmáznuté 2 metry napříč chodníkem..

Nicméně, doufám, že se mi taky poštěstí nabýt této užitečné schopnosti, určitě se bude hodit :)