Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

středa 10. října 2007

Němčina, Jam session (z Malagy #18)

Joo, tak ta němčina byla naprosto suprová. Učí to jeden Němec, má super německý přízvuk, když mluví španělsky, a je s ním prdel. Hlavně když vysvětluje něco náruživě (což dělá pořád), tak se u toho kření a prokládá svou španělštinu oblíbeným "ja?" :) Jinak, probírá se tam němčina uplně od začátku, což je super, protože jednak jsou to jisté kredity a jednak jsem neměl němčinu 7 let nebo kolik, takže se to hodí. Sem třeba už zapomněl, že se píšou podstatná jména s velkým písmenem a "Fussballspiel" jsem napsal špatně jako "Fussballschpiel", lebo jsem tam slyšel "š" a ve "spiel" žádné není.
Dělali jsme tam věci jako: Wolfgang wohnt in Stutgart. Er arbeitet bei Mercedes. Die tafl ist gross. Sie ist dunkelgrün.. prostě sranda :)

Seznámil jsem se se třema španělama, co jsem pak s nima šel do města a kecali sme. Přišlo mi hrozně vtipné, když se mě zeptali esi mluvím italsky, lebo prej mám italský přízvuk (což je skvělé, lebo to znamená, že vyslovujete pěkně a nemáte německo-francouzké neduhy v podobě škaredého "err"). Tak sme pokecali asi hodinu, vyměnili si čísla a pak jsem šel na večeři k Meike, což je má oblíbená německá kamarádka tady. Bydlí se třema španělama, takže sme i super pokecali. Navíc přišli i mí oblíbení Portugalci.. "Zupa!"


Jam session v lidma narvaném Roadhouse byla tradičně suprová. Ze začátku (v jednu ráno) chyběla kytara, takže byla jen basa, bicí, týpek co hrál na kraví zvon a já na harmoniku - asi půl hodiny, no, boží prostě.. Dostal jsem po odfoukání dobrého jammíku od barmana (co hraje na bicí) poukázku na drink zadarmo :)
Bohužel, když konečně přišla kytara a víc muzikantů a měli jsme zrovna hrát Roadhouse blues (The Doors), což je můj oblíbený song a je tam boží foukání, tak musela jam session skončit, lebo soused zavolal policii, že děláme hluk nebo co :(( Naštěstí jsem se s týpkem, co zpívá ty Doors domluvil, že si s nima zafoukám v sobotu na jakémsi jiném koncertě. "Zupa!"


Slibované fotky sem hodím až se vrátím z obchodu s hudebninami, kde se pokusím vyměnit/vrátit tu "B" co je "H" harmoniku. Odpadl totiž zase Marketing internacional, takže mám školu až od půl osmé večer..

13:19
Hádejte, co dělá Pierre.. Ano, správně, spíííí - a to včera nikde nebyl :)

22:28
Mno, tak harmoniku mi samo nevzali - že z hygienických důvodů. To sem ostatně i čekal, šel jsem to jen zkusit, lebo vyhodit 20E se mi nechtělo. Ano, vyhodit, protože na "H" harmoniku můžu bluesově foukat tak leda v F#, v kterém nikdo nehraje.. Mno, tak za "ušetřených" 20E, které jsem mohl dát na šalinkartu mám pěkný suvenýr do výkladní skříně..

5 komentářů :

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

SOUTĚŽ:
============
Kdo vymyslí nejlepší equivalent slova "což", které už mě fakt nebaví, lebo ho používám pořád, má u mě piwo :)

Anonymní řekl(a)...

Rozsiruju soutez o slovo "lebo", ktere Martin taky pouziva porad :)

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

žádné "lebo" v soutěži nebude, lebo "lebo" se mi líbí a používám ho rád, ačkoli třeba či protože neboť použít bych namísto lebo mohl :)

Anonymní řekl(a)...

Cus blues :-)
Tak ja teda napisu nejake to blues ve Fis, abys tu foukacku taky trochu vyuzil ;-)
Oten.

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

OK..
A já dodám ten španělský text :)

Btw, dneska jsem si zase výborně zafoukal. Asi budu mimo trénování tady s noťasem a youtubem zkoušet i naživo s kapelou (se kterou jsem foukal dnes na minikoncertíku), takže až se vrátim, tak ze mě bude Sugar Blue :)