Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

neděle 30. září 2007

Wifi, nemocnice, trocha spanelstiny.. z Malagy#13

Juu.. predevcirem se mi zdalo, ze jsem konecne hacknul neci wifinu a ze uz muzu chodit normalne na net. Bylo jen treba zavest do jadra sitovku s jinym parametrem a zavest virtualni wifi kartu na odposlech pro umozneni soucasneho vysilani paketu na packet injecting a odposlouchavani ARP paketu.. Byl jsem z toho tak nadseny [encantado]?, ze jsem pro jistotu hacknul hned jeste jednu :) No, a pro neinformatiky tu mam zase zazitky z nemocnice..

Jinak, protoze se muj nevesely zdravotni stav od stredy vubec nezlepsil, zasel jsem si vcera do nemocnice na pohotovost. Nejprve jsem musel jit na "check-in" prepazku, kde jsem se musel zaregistrovat. Protoze uz mi spanelstina nedela tak velke problemy jako ze zacatku, nebyl to ani moc problem, akorat jsem nerozumel, kdyz chtela PSC, lebo to rekla nejakou podivno vetou, takze jsem nahodil nechapavy vyraz a nechal si to zopakovat. Po fotokopii meho pasu me poslala do prvnich dveri vlevo na chodbe, kde za mnou okamzite pribehla sestra, zeptala se [me preguntó], jestli jsem Martin "Sachradnik" a co me sem privadi, co mam za problem. Tak jsem ji rekl, ze uz me 4 dny boli v krku a ze ani po zakoupeni kloktadla se to vubec nezlepsilo. Souhlasne prikyvla, zeptala se na alergie a cosi a vyfasoval jsem nalepku se svym jmenem, kterou jsem si mel prilepit na rukav. Pak jeste pribehla s podivnou veci, o ktere by se dalo rict, ze je to analyzer ze StarTreku, nic nerekla a strcila mi jeden jeho konec do ucha. Hmm..

No, v cekarne bylo asi 30 lidi, coz jsem tak nejak cekal, takze jsem si s sebou vzal spanelstinu. Za chvili prisla doktorka (jiny kostym :), rekla jmeno nejake Marie a odvedla si ji s sebou do ordinace. Pak privezla sestra nejakeho mladeho typka na vozicku. Vypadal, jak kdyby se vysekal na motorce [moto] nebo co. Byl odreny, trochu sesity a porad vzdychal a stenal. Podle me trochu simuloval, ale kdo vi, treba mel vnitrni krvaceni. Naproti me si sedl nejaky cernoch, prisla k nemu sestra a zeptala se ho, co ze mu je. Nacez on neco drmolil a sestra si povzdychla "vy neumite spanelsky?". Vedle neho sedel nejaky stary parecek a postarsi pan mu nabidl pomoc [ayuda], ze umi anglicky, takze to tam spolu nejak zkouseli, pricemz sestra jaksi trvala na tom, at ji cernoch osobne rekne (spanelsky), co mu je. Hehe, vzpomnel jsem si na nase nemocnice..
...
Nicmene, od meho vstupu do cekarny uplynulo cca 10 min a prisla si pro me doktorka! Hehe, nejspis to bylo tim, ze jsem cizi student - takova super protekce! Nasledovala takova lekce spanelstiny 1:1 v ordinaci, coz bylo super, nebot jsem posledni 2 dny z kurzu zameskal lezenim (a nechanim si zdavat o hackovani wifi) doma. Drobny roblem byl, kdyz jsem v jednu chvili vubec nerozumel [yo no comprendí nada] , na co se pta. V globale jsem rozumel celkem dobre, tady se vyplatilo me dobrovolne uchylne a spoluzaky nepochopene studium medicinskych vyrazu v latine na gymplu, nebot slova jako garganta, vomitir ci nausea mi necinily problem :) Ten problem jsem mel s cimsi, na co kdyz se zeptala a ja se nechapave podival "co to po me chcete", tak se lehce pousmala a dala se do vysvetlovani.. Totiz, chtela vedet, jestli mam sracku :) No, a protoze uz je to dost dlouhe, tak jsme si tam tak pokecali, vysetrila me, napsala antibiotika a jeste cosi, rozloucili jsme se, na recepci jsem odevzdal papiry, stavil se pro leky v lekarne, zaplatil 8E a sel zase domu.

Abych to shrnul, bylo to uuzasne. Ne jako u nas. Za prve, mate cedulku, vsichni vi, kdo ste. Za druhe, uz v cekarne se vam venuje sestra. Za treti, doktorka si pro vas osobne prijde do cekarny! lol, no uz to vidim u nas.. A za ctvrte, kdyz mate stesti [suerte] jako ja a jste cizinec, tak cekate vsehovsudy 10 minut :) A doktorka byla super a usmivala se..

PS: no, ted jsem si ale vzpomnel na to, jak se ta sestra chovala k tomu cernochovi.. hehe, to mi zase pripomnelo domov.. a ze to tady tak ruzove asi taky nebude. Ale ke mne se chovali kralovsky.

No nic, du se chvili ucit spanelstinu. Mimochodem, vite co zrovna dela spolubydlici "frantik" Pierre? Ano, spravne! Samozrejme ze spi!

A kdyz se teda du ucit tu spanelstinu, neco vam sem zase soupnu. Tentokrate to budou cele vety. Trocha minuleho casu a subjuntiva..


A: Estoy muy enfadado ¿Sabes? Me han puesto una muelta.
B: Ah, ¿Sí, por qué?

Cuando llegé a mi casa, mis padres ya habían cenado.

Quiero que vengas ahora.

Qué raro que no haya venido María todavía?

PPS: priste budu hodnejsi a dame si neco jednoducheho, to jen ted jsem nasrany, ze se v tom horku musim jit tady doma ucit, misto abych sel na plaz :(

[±] zobrazit/skrýt více/méně!

2 komentáře :

Anonymní řekl(a)...

Super stranky, Martas, jenom jsi jeste sliboval napsat neco o nejake bitce, hm?:D Coo? Horim zvedavosti.

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

ahoj Anonym!

No, psal sem si o tom na skype s kamosema, tak uz se mi to nechtelo psat znova. Ale zitra to tam mozna dam nebo nekdy.. Ted se totiz chystam tam hodit neco o skole konecne..

PS: beztak to je od Ady nebo od Maashy - vzhledem k pouzitemu smajliku a uvedeni prazdne identity :)