Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

čtvrtek 27. září 2007

RSS? rozhodne ano!

RSS iconVzhledem k tomu, ze na tento blog chodi rada neprilis pocitacove zdadnych uzivatelu (tedy v porovnani s mymi spoluzaky z FIT - informatici necht dale nectou :) tak jsem si rekl, ze by nebylo spatne sem neco o technologii RSS umistit, lebo pro sledovani blogu, zpravodajstvi, novinek atd. je to skvela vec.

Jak pravi clanek na root.cz: "RSS je zkratka, která znamená Rich Site Summary. Jedná se o informační zdroje, které dokáží automaticky uživatele upozorňovat na nové zprávy, přidané informace a další novinky. K využití RSS zdrojů vám bude stačit specializovaná RSS čtečka. Je docela pravděpodobné, že už nějakou ve svém počítači máte a ani o ní nevíte". Mno, sam bych to nerekl lepe :) Ve vyse uvedenem clanku najdete vse podstatne, vcetne screenshotu.

Kdo ma zajem (cili vsichni co RSS jeste nepouzivaji), tak si urcite do sve prave nalezene oblibene RSS ctecky (v Thunderbirdu, ve Firefoxu, v Exploreru, v Outlooku, v Opere..) urcite pridejte RSS kanal tohoto blogu! (viz take uuplne dole odkaz "Přihlásit se k odběru: Příspěvky (Atom)") Pokazde, kdyz pridam novy prispevek, vam prijde do "rss posty" zprava s titulkem, odkazem a nahledem prispevku (cca prvni odstavec). Skvele! [Que bueno!]

Jak tak koukam, tak v me RSS ctecte (v postovnim klientu Thunderbird) mam asi 600 neprectenych prispevku. Uups, to uz asi vsecko neprectu :) No jo, no, to je tech 15 prispevku denne z Britskych listu a Technetu..

PS: kdo s tim ma nejake problemy, adresa pro odebirani prispevku je:
http://crysmanovo.blogspot.com/feeds/posts/default

Žádné komentáře :