Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pátek 7. září 2007

z Malagy #2

Takze.. dneska mam na programu sem hodit pondeli a utery. Takto po dnech (to zelene :) to nejspis udelam jen do ctvrtka, protoze pak uz to urcite nebude tak zhave a ani uz nebude dulezite esi to bylo osmeho nebo desateho.. Tyto dva dny a streda, to byl fakt zahul na nervy.. nuze, deme na to:

Pondeli, 3.9. – prvni den
Vstavali sme neco kolem desate a na motorce vyrazili do mesta koupit mi spanelskou SIMku. Dali sme si v nejakem "snidanovem baru" jidlo kazdy za 3E (zaplatil jsem i za Victora) a koupili tu kartu - 25E s 25E kreditem (jako u nas - az na ty ceny:( Victor mel nejake cisla na mozne byty a volalo se a volalo. Volno bylo jen v jednom uz, pry se mame prijit podivat o pul seste.. Kolem 12h mel Victor sraz s nejakym kamaradem, se kterym jsme kamsi k univerzite jeli podepsat pojisteni, protoze on, stejne jako Victor, jede pracovat do Ceske republiky. Uz tam byli oba a umi pekna ceska spojeni (miluju te milacku, 2 pivo, holky, hezky kozy..), Viktor dokonce umi i skladat jednoduche vety. Spanel mluvici cesky - super, ne? :)

Mimochodem, tady v Malaze jsou 2 univerzitni campusy - jeden (s fakultou podnikatelskou a ekonomickou) je blizko centra, druhy je nekde v riti, dost daleko.. nastesti studuju na podnikatelce. I kdyz problem mozna bude s nekteryma predmetama, co jsem si napsal z jine fakulty, no, uvidime.. zatim si vystacim bez autobusu.

Potom sme se rozloucili a setkali se s dalsim Victorovym kamaradem (Fernando), se kterym se jelo na plaz - super. Tak jsme se pokoupali, povaleli.. a pribrali dalsiho Victoroveho kamarada (Angel z Cordoby) a vyrazili do mesta na pul sestou videt ten byt. Buh vi proc, ale borec tam zadny nebyl, pry se mame stavit zitra v 16h. Hmm, super. To mi bylo fakt lito, protoze sme museli vsichni jet driv z te plaze.. Nuze, kamaradi dostali chut na jedno piwo a neco maleho k snedku pred cestou domu, tak sme se stavili na nejake zahradce. Jidlo sem si nedal, ale piwko jo. Pisu o tom proto, ze na fotce tady uvidite, cemu se tady rika piwo.. hehe, fakt vtipne. A kdyz si date lahvove, tak maji zasadne 0,33 nebo 0,2 neco litru..

Kdyz jsme prijeli i s Angelem k Viktorovi domu, byla tam jeho teta, babicka, deda a jeste nejaci znami.. takze sme vsichni posedeli, pokecal jsem opet trochu spanelsky, dal ochutnat vsem domaci slivowicu (z domu jsem vzal 2 flasky) a kolem 10hod vecer se podavala vecere. Mezitim jsem se jeste stihl osprchovat a zjistit, ze jsem nekde ztratil ceskou SIMku.. klasika - to bych ani nebyl ja jinak. To me celkem naprudilo a taky jsem byl trochu nervni uz, co vznikne z toho ubytovani, lebo jsem u Victora chtel zustat jen co nejkratsi moznou dobu a taky jsem vedel, ze ve ctvrtek nebo kdy zase odleta do Ceska.. Na veceri sem jim tam toho nechtel moc snist, ale porad do me neco tlacili a ze musim ochutnat toto a tamto.. no, tak jsem chutnal a hrozne chvalil jak je to dobre az jsem se skoro prejedl.

Po veceri (coz bylo kolem 12h) se vyrazilo do mesta (Fiesta!!). No, prolezli sme asi 4 bary, pricemz jsme samozrejme finishovali ve dvou (podle Victora) nejlepsich - jeden z nich byl samo Roadhouse. Ja jsem samozrejme nechtel moc pit, protoze je tu vsecko dost drahe, ale rikat "uz ne/nechci/opravdu ne/uz nemam penize" vubec nezabiralo, takze to po piwech skoncilo jeste panakovanim v poslednim baru Urbano, kde podavaji snad 100 druhu panaku - a kupodivu i za dobre ceny, skoda, ze panaky normalne nepiju :) Nuze, druhy den samozrejme...


Utery, 4.9. – dva byty, zadna fiesta
..kocovina a susak, no, nedalo se nic delat, museli sme vstavat kolem 9h, napil sem se poradne vody, vzal sve slavne sombrero a v 10h sme byli ve meste se podivat na ten byt. Bylo to takove doupe, kamrlik pro jednoho skoro bez denniho svetla, kuchyne na chodbe, ani tam nemeli pracku.. druhy pokoj co byl volny sice denni svetlo mel, ale primo pod oknama se bourala nejaka budova, takze super zvukova kulisa.. nu coz, nemel jsem nic jineho a navic to bylo blizucko skoly i centra, takze sme se domluvili, ze ve 4 kdyztak podepiseme smlouvu (jen pro pripomenuti, cena 240E).

Ve 12h byl na skole uvitaci meeting s informacema pro vsechny erasmaky. Dostali sme slozku s informacema a pak to prochazela sympaticka zenstina jeste slovne vsecko ve spanelstine a obcas i trosku anglicky. No, neni to zadny med, budeme toho muset hodne vybehat, sehnat koordinatora, upresnit predmety, zapsat se, zajit tam a onam, dyt ja uz ani nevim, co se ma vsecko delat - jeste, ze nam to dali napsane vsecko (samo ze ve spanelstine). Tady musim rict, ze uz se zacinam celkem chytat, kdyz zacnou mluvit pomalu, tak to de. Dokonce jsem vyrizoval i telefonaty ohledne bytu ve spanelstine, no, ale nebudeme predbihat.. Nevim, kolik byva erasmus studentu u nas na univerzitach, ale tady nas bylo tak 200!!

Sraz mel skoncit o pul druhe, ale protahlo se to do 3, pak byl nejaky maly rautik, kde sem potkal takoveho manika se slecnou, co nabizeli byt k pronajmu. Tak jsem je hned odchytil a na vsecko se zacal ptat, nabizel double (pokoj pro dva se dvema postelema) za 460E a single za 320E, takze single samo neprichazel v uvahu. Mluvili sme prevazne spanelsky a obcas i anglicky, rekl jsem mu, ze skusim nekoho sehnat k sobe do toho dvojaku a on at mi da vedet, kdyby se mu ozval nekdo, kdo je taky sam. Jo, a taky ze se tam zajdu dnes podivat (mel to sice na fotce, ale 1. tam byl jen ten pokoj a ne zbytek bytu a 2. clovek nikdy nevi..) No, a tak sem hned zacal pobihat po lidech a ptat se, jestli by do toho nesli, ze se tam pujdeme hned podivat, vymenovali sme si cisla.. blablabla. Jeden Nemec mi pak rekl, ze to zbytecne hrotim, ze se neco urcite najde. Nic nemel, sedel na patniku a kouril cigaretku, pohodar :)
Problem byl, ze za nejakou pulhodinu uz jsem mel byt na tom prvnim byte podepsat smlouvu, tak jsem jeste volal tomu chlapikovi s tim dvojakem po ceste a ujistovali se, jak se sobe jeste ozveme a taky sem potreboval vedet presnou adresu. Protoze nechal tech letacku s fotkou a cislem dost na stole, ocekaval jsem, ze se mu nekdo ozve coby dup. Rozhodl jsem se to risknout a v ty 4 jsem chlapikovi s tim kamrlikem rekl, ze potrebuju jeste cas do zitra a ze se mu dopoledne ozvu, nacez jsem hned sel k tomu druhemu bytu.

Kdyz jsem tam prisel, tak jsem mu chtel znovu zavolat, ze uz jsem teda tu, ale jaksi to neslo, protoze mi dosel kredit. Tady to maji fakt nahovno, protoze clovek nevi, kolik ma kreditu. Kdyz to chce zjistit, tak si za to uctujou poplatky. Vydridusi. I bych pouzil svou ceskou SIMku, ale tu jsem vcera prece ztratil.. No, jako by to nebylo malo, zapipal mi telefon, ze je vybita baterka. No bezva, takze mam tak pul hodiny stand by a minutu hovoru => valil sem honem sehnat kredit do obchodu, ktery jsem nastesti nasel blizko a v rychlosti mu rekl, ze sem tu a pockam na neho. Prisel rychle a ukazal my byt. No, to byla bomba! Normalni krasny bytecek, super nabytek, TV, mikrovlnka, krasna koupelna, moznost internetu.. Totiz, ze to je prej byt jeho tety a on tam bydliva, no, tim se to vysvetluje. Celkem tam byly 2 double a 2 single pokoje. Volny byl jeden double a jeden single (ten az od pristiho patku). V double bydli nejaka anglicanka, co si ho plati sama! Tss, ta musi byt pekne zazobana. Zbyvalo jen precist podminky (pohoda) a nekoho sehnat. Mezitim jsem si vsiml, ze chlapik (dalsi Victor, rikejme mu Victor2) ke me chova sympatie a ze by fakt chtel, aby tam bydlel nekdo jako ja, Victor2 je sympaticky mlady koren, bytecek je bozi.. super!, rikal jsem si.. uz jen nekoho najit.

Pak jsme se rozloucili a ja si sel dat burger do McDonalds. Fuj. No, ale vzhledem k tomu, ze uz bylo asi 6h a ja cely den jedl jen 3 banany to bylo vynikajici jidlo!

Tyo, jak tak koukam na ty radky.. ti z vas co se dostali az sem.. hluboka poklona!

Za pul hodky jsem mel sraz s Victorem a Angelem ve meste. Samo mi umrel uz telefon, takze jsem doufal, ze jsem na spravnem miste. No, a protoze nikdo nejel, tak jsem vytahl notebook a dal si nabijet mobil z notebooku aspon (jeste ze na to mam kabel).. ja uz mel nervy uplne v kyblu. No, prijeli asi za 30 sekund pote, co jsem pracne vytahl ten notebook, tak uz to byva. Jeli sme do nejakeho nakupniho centra kupovat boty. Tak jsem rekl, ze si tu sednu na lavku a pockam na ne, zatimco se mi trosku nabije telefon z notasu. A jak tam tak sedim, tak mi prijde sms od Victora2, ze by mozna mela zajem o tu dvojku nejaka Spanelka a ze tady je jeji cislo! Bomba! Bydlet v krasnem bytecku s original Spanelkou.. uau. Tak jsem nazhavil telefon a opet proveril svuj uz tak neschopny a unaveny mozek na znalost sve chabe spanelstiny. Nanestesti se ukazalo, ze je to na ni moc drahe. Ze se ji to moc libi, pozice super, vybaveni super.. ale drahe :((

No, pak prisel Angel s Victorem (i s novyma botama) a ze pojedeme domu, tak jsem pozadal, at se stavime v nejakem supermarketu, ze si koupim nejake jidlo, at je porad nevyziram. On o tom nechtel ani slyset, ale nastesti sme nekde zastavili, protoze z auta videl nejakeho znameho na ulici a ja jsem vybehl do nedalekeho supermarketu koupit pizzu a jogurt (pecivo uz zadne nebylo). Taky mi rekl, ze zitra jede na cely den pryc s rodici, nacez jsem ho prerusil a povidam, ze to neni zadny problem, ze odchazim rano se vsema vecma a ze mu moc dekuju, ze me tam nechal tak dyl, ze se uz o sebe postaram. No, vecere dopadla tak, ze Victorova mamina (kera zacala byt na me uz taky moc hodna a porad me ujistovala, jak neotravuju a muzu kdykoliv zavolat a tak) navrhla, ze pizzu pridame pro vsechny ke spolecne veceri, s cimz jsem souhlasil.
Po veceri jsem rikal, ze dneska zadna fiesta ve meste (poprve od prijezdu) a ze bych si rad sedl k netu a shanel bydleni a pak sel spat. Tak jsem se posadil k pocitaci a zacal shanet bydleni.. Taky jsem napsal znovu te spanelce (Celia), jestli je to fakt o te cene, nebo ma problem s tim, ze jsem chico (kluk). No, tak s tim ze pry nema vubec problem, ale ze tam kde bydli to ma za 150E, chce jit pryc jen proto, ze je tam moc lidi. No, tak jsem volal jeste asi na dalsi 2 inzeraty, zatimco muj mozek uz z te spanelstiny dojizdel i na rezervni baterky, lebo jsem jeste mluvil parkrat i s Victorem2 (ten s tim hezkym bytem).

Tu noc jsem spal jako zabity, i kdyz usnout mi trvalo celkem dlouho.. "kde budes bydlet, Zahradniku..?"

PS: a nestydte se mi taky neco napsat do komentaru, at je co konzultovat :) Bez fotek je to blby, ja vim, ale nejak jsem fakt nemel chut fotit.. tedka uz to bude lepsi, zitra ci dnes snad neco nablyskam. Papaa, prasatkaaa

PPS: moje nove cislo: +43618859809 (mozna jeste zmenim, toto je dost drahe :(

2 komentáře :

Anonymní řekl(a)...

Hola :) Tak jsem si to pozorne precetl a koukam, ze se teda nenudis ;) A co ten hudebni jam? zahral sis? Toz zatim se mej a pamatuj, ze te sleduju :D

Martin crysman Zahradník řekl(a)...

caues Otiku, jj, zahral sem si. bylo to super, lidi byli z meho pseudohrani uplne nadseni. kdyz je tady neco super, tak se rika, ze je to "de puta madre". takze mi podavali ruce a rikali "tocas de puta madre!" :)

ve skutecnosti to nebyl Jam, ale normalni vystoupeni nejakych dvou typku. hrali Dylana, Manu chao a vubec takovy pekny mixik.

Na jam pravou session du zitra.

mimochodem, stalo se mi neco strasneho s harmonikou, no, napisu to pak do normalniho prispevku. tak zatim